Atay: İşçi sınıfının lokomotifi olma görevini üstlendik

Atay: İşçi sınıfının lokomotifi olma görevini üstlendik

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay , Tarsus'ta bir halk buluşması gerçekleştirdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Mersin'in Tarsus ilçesinde bir halk buluşması gerçekleştirdi. Etkinliğe çok sayıda yurttaş ve partili katılım gösterdi. 

'TARSUS'UN GELİŞKİN BİR MÜCADELE HATTINA İHTİYACI VAR'

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TİP Mersin İl Başkanı Bülent Ufuk Ateş, Tarsus'un işçi sınıfı mücadelesinin önemli alanlarından birisi olduğunu vurgulayarak söze başladı.İlçenin 12 Eylül darbesinin ardından faşist hareketin güçlendiği bir merkez halini aldığını belirten Ateş, "Fakat bugün şu tablo gösteriyor ki Tarsus bunu yırtma eşiğindedir artık. Yeniden o eski, şanlı, devrimci, direnişçi ruhuna kavuşacak bir Tarsus var. Türkiye İşçi Partisi de emekçi kimliğiyle, sınıf kimliğini öne alarak siyasal hattı doğrultusunda Tarsus’ta bir örgütlenme faaliyeti içerisinde olacaktır. Hep beraber bunu başaracağız. Tarsus’un tüm ilerici, devrimci, sosyalist güçleriyle emekçileriyle birlikte yapacağız bunu. Tarsus’un buna ihtiyacı var. Tarsus’un Türkiye İşçi Partisi'ne ihtiyacı var. Tarsus’un gelişkin bir sosyalist mücadele hattına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sizler de eminim ki burada bulunduğunuz için bu ihtiyaca yanıt arayan insanların hep birlikte ve bunu başaracağız" dedi.

'DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAK DİLİ GELİŞTİRMELİYİZ'

Son yıllarda siyasetin dengesinin, tarzının 12 Eylül'den darbesinden itibaren neredeyse içi boşaltılmış, hiç edilmiş, atalet içerisinde bırakılmış bir hale geldiğini belirten Atay "Türkiye Devrimci hareketin içerisinde birçok örgüt ve yoldaşımız bu mücadeleyi sürekli ayağa kaldırmak için müthiş bir özveri ve özen gösteriyor.  Bunu yadsımıyoruz fakat bugünün siyasi yapısı içerisinde bizim daha geniş kitlelere ulaşacak dili ve üslubu geliştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bugün Türkiye'de kendini sosyalist, devrimci diye niteleyen yaklaşık yüzde beş oranında insan var ve biz işçi sınıfının lokomotifi olma görevini kendi  üzerine almış insanlar olarak, bu yüzde beşe ulaşabildiğimiz konusunda kendimize bazı öz eleştiriler getirdik. Buradan yola çıkarak da Türkiye İşçi Partisi artık o tabana  Türkiye’de ki işçi sınıfı mücadelesinin ana unsuru olan işçiye emekçiye köylüye öğrenciye kadınlara ulaşabilmek için daha çok kitleselleşmesi gerektiğini ve bunu  hedef alması gerektiğiniz düşünerek bu çalışmayı başlattı" şeklinde konuştu.