Atatürk’ün sözünü paylaşan Meltem Cumbul’a saldırı!

Atatürk’ün sözünü paylaşan Meltem Cumbul’a saldırı!

Atatürk’ün “Yurtta barış cihanda barış” sözünü paylaşan Meltem Cumbul yandaşların saldırısına uğradı.

İleri Haber

Sanatçı Meltem Cumbul, AKP yandaşları ve gerici Akit gazetesi tarafından hedef gösteriliyor.

Afrin saldırısının başlamasının ardından barış ve kardeşlikten yana çağrı yapan çok sayıda sanatçı görüşlerini dile getirirken, Cumbul da Twitter hesabından Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü “Peace at Home peace in the World. M. Kemal Atatürk” şeklinde İngilizce paylaştı.

ATATÜRK’ÜN BARIŞI SAVUNAN SÖZÜNE “BEYİN YAKAN SÖZ” DEDİ

Mesajı “Meltem Cumbul'dan Afrin operasyonu için skandal paylaşım!” başlığıyla haberleştiren Saray yardakçısı gerici Akit gazetesi, “YPG sevicilerin beyin yakan sözleri” ifadelerinin yer aldığı internet sitesi manşeti görseliyle oyuncuyu hedef gösterdi. Akit, Atatürk’ün sözünü “YPG’cilerin beyin yakan sözleri” olarak gösterdi.

‘MUSTAFA KEMAL’İN ARKASINA SIĞINIYOR’

Oyuncunun sözlerinin “kıt İngilizce” olduğunu savunan gerici yayın, “Fitne yuvası Afrin'i teröristlerden temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı içimizdeki terörist sevicileri rahatsız etti. Meltem Cumbul da Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasına saklanıp sözde 'barış' istedi” ifadeleriyle sanatçıyı bir linç kampanyasına alet etmeye çalıştı.

‘BUNLARIN TANINMASI GEREKLİ’

Cumbul’u “terör örgütüne destek vermek” ile suçlayarak hedef gösteren Akit, “Milletin rahatı için canlarını ortaya koyan Mehmetçiği işgalci gibi göstermeye çalışan bu zihniyetin iyi tanınması gerekli” ifadelerini kullandı.

“ON BİNLERCE TEPKİ YAĞDI” DEYİP, TWEET OLDUĞU BİLE BELLİ OLMAYAN 2 CÜMLE YAZDI

Saray yardakçısı gazete, tweetin ekran fotoğrafının alındığı zamanda görülen 638 yorumu "Twitter'da Cumbul'a on binlerce tepki yağdı" şeklinde savunan gerici gazete, tweetin 2 binin üzerinde kişi tarafından beğenildiğini de 'görmedi'. 

Gericiliği ve yandaşlığıyla nam salmış Akit, "işte onlardan birkaçı” ifadesiyle, tweet olduğu bile belirsiz olan iki cümleyi 'Cumbul'a tepki' diye gösterdi.

AKP, TERÖRE DESTEKLE SUÇLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti Afrin saldırısını eleştirenleri teröristlere destek vermekle suçlarken, Cumbul’un paylaşımlarının altına yapılan şu yorumlar dikkat çekti:

“Aklına şimdi mi geldi barış? Terör yandaşı”

“Bu daha başlangıç meltemcim. Sizin üzerinize de salıcaz kobraları”

“Kim ki Atatürk'ü arkasına alıp terör seviciligi yapıyor bilinki bunlar ingiliz yunan ermeni tohumudur.!”

“Sana sadece şunu sormak isterim. Sen kimin torunusun?