Atatürk heykeli hurdalıkta bulundu

Atatürk heykeli hurdalıkta bulundu

AKP'li belediyenin kültür merkezi yaptığı parktan kaldırdığı Atatürk heykeli, yıllar sonra heykel hurdalık alanda bulundu.

 

Adana'nın Yüreğir İlçe Belediyesi, kültür merkezi yaptığı parktaki Atatürk heykelini kaldırdı.  Yıllar sonra heykel hurdalık alanda bulundu. 

Sözcü'nün haberine göre,Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan park alanı, belediye tarafından birkaç yıl önce kültür merkezi yapıldı. Park alanında bulunan Atatürk heykeli ise ortadan kaldırıldı. O tarihten bu yana mahalle sakinleri Atatürk heykelinin akıbetini merak ediyordu. Heykel AKP'li belediyenin şantiye alanındaki hurdalıkta bulundu. Heykelin ortaya çıkması üzerine CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, hurdalığın bulunduğu Yüreğir Belediyesi şantiyesine gitti. Bulut, Ata'nın değerlerinin son yıllarda sistematik bir şekilde hafife alınmaya çalışıldığını belirterek “Son dönemlerde toplumun bilinçaltında Atatürk'ün değerlerini yıpratmaya yönelik bir çalışma var. Bu da onun bir parçası” dedi.

HALKIN TEPKİSİNE YOL AÇTI

Atatürk'ün parktaki heykeli kaldırılıp belediyenin şantiye alanındaki hurdalığa konuldu. Bu manzara halkın tepkisine yol açtı.

Olaydan haberdar olan vatandaşlar da yapılana isyan etti. Atatürk'ün heykelinin Yüreğir'deki parklardan birine rahatlıkla yerleştirilebileceğini vurgulayan vatandaşlar, AKP'li Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a tepki gösterdi. Vatandaşlar şunları söyledi: “Bu büyük bir çirkinlik. Bu hem Atatürk'e hem de Türkiye halkına hakarettir.”

DAHA FAZLA