Atatürk Havalimanı'nın taşınması ertelendi

Atatürk Havalimanı'nın taşınması ertelendi

Bakanlık resmi bir açıklamada bulunmazken, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılması planlanan taşınma işleminin ertelendiği öğrenildi.

İstanbul Havalimanı'nda saat 15.00'da başlayan toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yanı sıra Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Funda Ocak, AtatürkHavalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Önal, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA üst düzey yetkilileri ve diğer ilgililer de katıldı.

TAŞINMA ERTELENECEK

Yaklaşık olarak 2.5 saat süren toplantıdan çıkan sonuçla ilgili resmi açıklama yapılmadı. Ancak Bakan Turhan'ın başkanlığında yapılan toplantıdan erteleme kararı çıktığı öğrenildi. Taşınma için yeni belirlenen tarihin Mart ayı olduğu söyleniyor.

İŞÇİLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIRILMIŞTI

3. Havalimanı olarak da bilinen İstanbul Havalimanı geçtiğimiz aylarda kötü çalışma şartlarına ve iş cinayetlerine karşı başlatılan işçi direnişleriyle gündeme gelmişti. Havalimanının daha önce duyurulan açılış tarihine (29 Ekim) yetiştirilebilmesi için işçilerin gece gündüz çalışmaya zorlandıkları ortaya çıkmıştı. Açılışı birkaç kez ertelenen ancak yine de 29 Ekim'de bir pisti açılan havaalanı inşaatının aceleye getirildiği belirtiliyor. (DHA)

DAHA FAZLA