Atatürk Havalimanı üniversite mi olacak?

Atatürk Havalimanı üniversite mi olacak?

Daha önce yıkılacağı konuşulan Atatürk Havalimanı ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

3. Havalimanı açıldıktan sonra Erdoğan'ın isteğiyle yıkılacak olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbetiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 

İddiaya göre, havalimanının büyük bir kısmı yıkılmayacak, Erdoğan'ın sözünü ettiği 'millet bahçesi' ve üniversite olarak devam edecek.

Hürriyet’ten Uğur Cebeci, bugünkü köşe yazısında Atatürk Havalimanı’nın Genel Havacılık bölümünün olduğu gibi korunacağını, iki pistinin uçuşlara açık olacağını duyurdu.

HEM 'MİLLET BAHÇESİ' HEM ÜNİVERSİTE

Cebeci yazısının ilgili bölümünde “Bakım hangarları hizmet vermeyi sürdürecek. Terminal binasının bir bölümü Havacılık Üniversitesi olarak düşünülüyor. Yeni düzenleme için ciddi bir oluşum işbaşında. Bu arada kargo, yeni havalimanına ancak bir yıl sonra taşınabilecek” diyen Cebeci, “Sanırım Atatürk Havalimanı’nın önemli bir bölümü ayakta kalacak. Yepyeni bir düzenleme ile Genel Havacılık Merkezi olacak. 3 bin metrelik iki pist 11.7/3.5 sağ ve sol pistleri yani Florya tarafındaki pistler korunacak. Hangarlar, bakım merkezleri ayakta kalacak. Askeri Havaalanı çok ihtiyaç varsa belki Florya tarafına taşınacak. Terminal binalarının büyük bir kısmı üniversite olacak. Yani ağırlıklı olarak havacılık üniversitesi. Peki Millet Bahçesi ne olacak? Yine olacak. Yaklaşık 12 milyon metrekarelik dev arazinin büyük bölümü yine Millet Bahçesi olarak düzenlenecek” ifadelerini kullandı.