Atatürk Havalimanı kapatıldı, 4 bin 500 kişi işten çıkarıldı

Atatürk Havalimanı kapatıldı, 4 bin 500 kişi işten çıkarıldı

Atatürk Havalimanı'nın terminal işletmecisi TAV, yaklaşık 4500 çalışanın işine son vereceğini ve şirketin zararının devlet tarafından karşılanacağını duyurdu.

İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nın ticari uçuşlara kapatılmasının ardından çalışanların durumu da netlik kazandı. Atatürk Havalimanı’nın terminal işletmecisi TAV, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (TAV) yaptığı bildirimde, yaklaşık 4500 çalışanın işine son verileceğini belirtti. İşten çıkarmalar nedeniyle ödenecek kıdem ve ihbar tazminatlarının tutarının ise yaklaşık 204 milyon lira olduğu ifade edildi. Atatürk Havalimanı 6 Nisan’da yapılan son anonsla ticari uçuşlara kapatılmıştı. Bu tarihten itibaren İstanbul Avrupa Yakası’ndaki uçuşlar İstanbul Havalimanı’ndan yapılmaya başlandı.

TAV: ZARARIMIZI DEVLET KARŞILAYACAK

TAV, KAP’a yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı’nda 3 Ocak 2021’e kadar kira sözleşmelerinin bulunduğunu hatırlattı ve İstanbul Havalimanı’nın açılması nedeniyle uğradıkları kâr kayıplarının Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından tazmin edileceğini açıkladı. TAV, sözleşmesinin belirlenen süreden yaklaşık 2 yıl erken sona ermesi nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi zararlarının tazmini için masaya oturdu. Şirketten yapılan açıklamada, bu hesaplama sürecinin devam ettiği ifade edildi.

Oluşan yeni durum nedeniyle yapılan KAP bildiriminde şu bilgiler verildi:

“TAV İstanbul, 2018 yıl sonu trafik verilerine göre; şirketin hizmet verdiği toplam yolcu sayısına oranı yüzde 45 seviyesindedir. TAV İstanbul, 2018 yıl sonu finansallarına göre şirket konsolide toplam satışlarının yüzde 43’ünü oluşturmaktadır. Atatürk Havalimanı’nın sözleşme süresinden daha önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin DHMİ, şirketimiz ve danışmanlar tarafından yapılan çalışmalar devam etmektedir.”