Ataşehir Kooperatifi kuruldu!

Ataşehir Kooperatifi kuruldu!

Gönüllü üreticileriyle kurulan Ataşehir Kooperatifi, her hafta Kadıköy Salı Pazarı'nda yurttaşlarla buluşuyor.

Tilbe Akan - @tilbe_akan

12 Temmuz’da Açılışı yapılan Üretici Kooperatifi Pazarı’nda Ataşehir Kooperatifi gönüllüleri üreticileriyle dayanışma içerisinde, Kadıköy Salı Pazarı’nda her hafta tüketicisiyle buluşuyor.

Ataşehir Kooperatifi gönüllülerinden Arzu Ekler, kooperatifin kuruluş amacını şöyle açıkladı:

“Kooperatifimizin amacı, temiz gıda ile tüketiciyi buluşturmak, doğrudan üreticinin kendisiyle çalışıyoruz. Resmi işlemlerimizi çok kısa süre önce bitirdik. Bizim için önemli olan yerel örgütlenmesini tamamlamış bir Türkiye.”

Ekler, aynı zamanda pazardaki tezgahlarında sattıkları ürünlerin ilaçsız olduğunu belirtirken ürünleri sıkı bir analize tabi tuttuklarını ve üreticilere eğitim verdiklerini de belirtti

'KADIN KOOPERATİFLERİ ÇOĞUNLUKTA'

Özellikle kadın istihdamına önem verdiklerini belirten Ekler, kadın üreticilerle daha yakın çalışmaya çabaladıklarını ve kadınların işsizliğe, yoksulluğa inat ürettikleri ürünlerin üretici ile tüketicinin doğrudan bir araya gelebildiği, kurulmuş olan kooperatiflerin satışlarını yaptığı Üretici Kooperatifi Pazarında satıldığını söyledi ve üreticilerin desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

'BÜYÜK FİRMALAR ZEHİR SAÇIYOR'

Büyük firmaların tarımsal üretimi parsellediği ve tüketiciye kimyasal ilaçlı gıdanın satıldığını belirten Ekler, küçük üretici ekonomik sebeplerle organik tarıma yönelmek istese de ilerleme kaydedemediğini belirtti.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM'

Ataşehir Kooperatifi’nde ürünlerini satan Silivri’den Kadıköy’e gelen üretici Ayhan Öztürk ise “sürdürülebilir bir tarım hedeflediklerini, bunun kooperatifler aracılıyla sağlanabileceğini belirterek “Hak dostu tüketici dostu ürünlerle geçimimizi sağlıyoruz. Tarlada sabaha kadar çalışıp birbirimize destek oluyoruz, müşteriler de bu durumdan memnun” dedi.

Kooperatif çalışmasından önce fotoğrafçılık yaptığını söyleyen Kooperatif Temsilcisi Oktay Tüm ise yerel üretimi desteklemek için pazarda çalıştığını söyledi.

Ataşehir Kooperatifi'nin sosyal medya hesaplarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Facebook: https://www.facebook.com/atakoop

Twitter: https://twitter.com/atakoop

Instagram: https://www.instagram.com/atakoop/

 

DAHA FAZLA