Ataşehir direnişi 2. gününde: Bu kavga ekmek kavgası

Ataşehir direnişi 2. gününde: Bu kavga ekmek kavgası

Ataşehir Belediyesi’nde kadroya alınmayarak işlerinden edilen işçilerin oturma eylemi 2. gününde devam ediyor.

Taşeron işçiler Ataşehir Belediyesi önünde oturma eylemini sürdürüyor. İşçiler belediye  binası önüne ekmek bırakarak "bu kavga ekmek kavgası, çocuklarım ekmek bekliyor" dövizleri açtı, seslerini duyurmaya çalıştı.

BERKİN’İN AİLESİNDEN DESTEK ZİYARETİ

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan da belediye önüne gelerek işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Ellerinde ekmekleriyle belediye önünde oturma eylemi yapan işçiler "Geleceğimizi çalmayın, işimizi geri istiyoruz, ekmeğimizi istiyoruz" dövizleri taşıdı.

'AHLAKSIZLIK, ONURSUZLUK YAPMADIK'

Belediye binası önünde bugün de bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı okuyan kadın işçi şunları söyledi:

"Bizler iki gündür Ataşehir Belediyesi’nden haksız ve hukuksuz yere işten atılan işçiler olarak direnişe başladık. Bizim gibi sadece Ataşehir Belediyesi’nde değil Türkiye’nin dört bir yanından haksız ve hukuksuz yere işten atılan bütün işçilerin sesi olmak için bu direnişe başladık. Biz ahlaksızlık, onursuzluk yapmadık. Ekmeğimiz, işimiz için burada direnmeye devam edeceğiz. Belediye yetkilileri ile görüşüyoruz. Görüşmelerde şunu gördük ki tamamen Ataşehir Belediyesi’nin ilgili komisyonlarının keyfi bir uygulaması bu. Hüküm giymemiş, ceza almamış arkadaşlarımız var. Bunların da mücadelesini veriyoruz. Biz diyoruz ki bütün arkadaşlarımız bizimle birlikte işe alınana kadar burada biz direnmeye devam edeceğiz. Kararlılığımızı kendilerine de bildirdik.”