Ataşehir Belediyesi'nde TİS imzalandı: 'İşçiler Genel Merkez'in sopasını tepelerinde hissediyordu'

Ataşehir Belediyesi'nde TİS imzalandı: 'İşçiler Genel Merkez'in sopasını tepelerinde hissediyordu'

İlk yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 10’a imza atılan sözleşmeye göre Ataşehir Belediyesi'nde en düşük işçi ücreti net 3 bin 175, giydirilmiş 4 bin 918 lira oldu.

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan tıkanma nedeniyle grev kararı alınan Ataşehir Belediyesi'nde, Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi, belediyeyle sözleşme imzaladı.

Ataşehir Belediyesi'nde TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine belediye işçileri grev kararı almış, 2 Mart’ta uygulamak üzere 19 Şubat günü grev kararını belediyeye asmıştı. Bu süre içerisinde Kadıköy ve Maltepe belediyelerinde ise işçiler greve çıkmış ve TİS, Genel-İş Genel Merkezi tarafından işçilerin itirazlarına rağmen sözleşme imzalanmıştı. Ataşehir Belediyesi'nde ise greve bir günden az bir süre kala sözleşme imzalandı.

YÜZDE 8 ZAM YAPILDI

İlk yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 10’a imza atılan sözleşmeye göre en düşük işçi ücreti net 3 bin 175, giydirilmiş 4 bin 918 lira oldu. Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, Evrensel'e yaptığı açıklamada “Dün geceden beri Ataşehir Belediyesi ile devam eden görüşmelerimiz vardı. Bugün temsilcilerimizle görüştük, büyük bir kısmının onay verdiği sözleşmeyi imzalamış olduk. Maltepe ve Kadıköy Belediyesinde büyük mücadeleler sonucu imzaladığımız sözleşmeden daha iyi bir sözleşmeyi yapmış olduk” dedi.

'İŞÇİLER GENEL MERKEZİN SOPASINI TEPELERİNDE HİSSEDİYORDU'

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Ataşehir Belediyesi Veteriner Hekimliği İş Yeri Temsilcisi Günay Coşar ise şunları söyledi:

“İşçiler bir yandan Maltepe ve Kadıköy'den sonra Genel-İş Genel Merkezinin sopasını tepelerinde hissediyordu. İşçilerin de tavrı grev olmamasından yanaydı. Kadıköy ve Maltepe’deki gibi bir örgütlülük de söz konusu değil. Daha iyi bir sözleşme elbette imzalanabilirdi. İşçiler birlikte olabilse daha farklı şeyleri konuşurduk. Bu ayrışmaya sebep olan yine genel merkezin diğer belediyelerde yaptığıdır. Sonraki yıllarda daha iyi sözleşmeler için birlikteliğimizi artıracağız. Bu bugünden yarına olacak iş değil örgütlü gücümüzü büyütmeye çalışacağız” dedi.