Atanmadığı için kafede işe başlayan öğretmenler: Hepimiz sistem mağduruyuz

Atanmadığı için kafede işe başlayan öğretmenler: Hepimiz sistem mağduruyuz

Atanmadıkları için bir kafede çalışmaya başlayan öğretmenler, 24 Kasım’ı buruk geçirdiklerini söyledi.

Foto: Arşiv

İleri Haber

Batman’da atanmadıkları için bir kafede işe başlayan öğretmenler, 24 Kasım’ı buruk geçirdiklerini söyledi.

Biyoloji öğretmeni O.E. ile nişanlısı tarih öğretmeni M.G. atanmadıkları için mesleklerini yapamıyor. Bir kafede çalışmaya başlayan biyoloji öğretmeni O.E., 2014 yılında mezun olduğunu belirterek, tezsiz ve tezli yüksek lisans yaptığını ve şuan açıkta olup atanmayı beklediğini söyledi. Garsonluk yaptığını belirten O.E., şunları söyledi:

"Kafede garsonluk yapıyorum, nişanlım da kasiyerlik yapıyor. Atanamadığımız için 3 yıldır nişanlılık dönemimiz devam ediyor. Bu hem bizi hem de ailelerimizi rahatsız ediyor. Üniversite dönemindeyken daha önce FETÖ mensupları bizim cemaate çalışırsanız bizimle birlikte olursanız sizlere kadro veririz diyorlardı. Tabi biz de kendimize yediremedik. Onların teklifini kabul etmedik, hiçbir şekilde söylediklerini yapmayacağımızı söyledik…Kendi emeğimizle kazanalım dedik. Türkiye’deki öğretmenlerin sorunu budur."

‘HEPİMİZ SİSTEMİN MAĞDURUYUZ’

İHA’da yer alan habere göre birçok öğretmenin sistem mağduru olduğunu belirten O.E., "Umarım yetkililer bu duruma bir çözüm getirirler. Atanamayan öğretmenler için de bir çözüm olur. Öğretmenlerin yeri kafede çalışmak değildir. Bu işi küçümsemek adına söylemiyorum. Çoğu ilimizde öğretmen açığı bulunmaktadır. Yüksekokul mezunlarını ana sınıfı ve sınıf öğretmenliğine veriyorlar. Bu ne kadar verimli olabilir. Ülkenin geleceğini riske atmaktır. Meslektaşlarım çalıştığım kafeye gelip oturuyorlar ve ben onlara hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü'nü de kutluyorum" dedi.

‘ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NE BURUK GİRİYORUM’

M.B., ise Öğretmenler Günü'ne buruk girdiğini söyledi. M.B., "Bir öğretmenler gününe yine içim buruk giriyorum. Ben de çok isterdim kendi öğrencilerimle öğretmen arkadaşlarımla öğretmenler gününü kutlamak. Yapacak bir şey yok, şimdilik nişanlımla beraber özel bir sektörde çalışıyoruz. Kendi işimi yapmak isterdim” diye konuştu.

BİR BAŞKA HİKAYE…
İzmir Torbalı'da yaşayan ve 2004 yılında Sosyal Bilgiler Öğretmen olarak mezun olan D.K. de, atanmayınca, çocuklara olan sevgisi nedeniyle bir ilkokulda kantin işletmeye başlamıştı.