Ataması yapılmayan öğretmen intihar etti

Ataması yapılmayan öğretmen intihar etti

Ataması yapılmayan öğretmen Hasan Cihan Aslan, yaşamına son verdi.

Muş’tan Mersin’e göçen ve ataması yıllardır yapılmayan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan geçinemediği için intihar etti

İzmir’de kuryelik yapan ve yıllardır beklediği ataması yapılmayan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan, geçinemediği için intihar etti.

Sözcü’nün haberine göre Muş’un Varto ilçesinden yıllar önce Mersin’e göç eden bir aileden olan ve geçtiğimiz yıl babası Kamer Kamil Aslan’ı kaybeden Aslan, İzmir’de okuyan kardeşi Cemal Can Aslan’ın eğitim masraflarını karşılamak üzere yanına gitti.

Kiraladıkları evde kardeşi ile birlikte kalan ve bir firmada kuryelik yaparak geçinmeye çalıştığı öğrenilen Aslan, pazar gecesi İzmir’in Bornova ilçesindeki evlerinde intihar etti.

Genç öğretmen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Aslan, Mersin Cemevi’nde sevenlerince sonsuzluğa uğurlandı.

AKP döneminde ataması yapılmadığı için intihar eden ya da başka işte çalışırken iş cinayetinde hayatını kaybeden öğretmen sayısı da artıyor.

O ÖLÜMLERDEN BAZILARI

Mersin’in Tarsus ilçesinde ataması yapılmadığı için seyyar satıcılık yapmak zorunda kalan 32 yaşındaki ataması yapılmayan Coğrafya Öğretmeni 20 Şubat 2022 tarihinde İntihar etti

7 Aralık 2021 tarihinde İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir inşaatta çalışan ataması yapılmayan Osman Varlı asansör boşluğunda ölü olarak bulunmuştu.

31 Mart 2019 Edebiyat Öğretmenliği bölümü mezunu olan ancak 6 yıldır ataması yapılmadığı için taş ocağında çalışan Saffet Karamustafa iş cinayetinde öldü.

15 Nisan 2018 tarihinde Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Merve Çavdar, ataması yapılmayınca intihar etti.

11 Aralık 2015 tarihinde Giresun’un Bulаncаk ilçеsi Küçüklü köyündе yаşаyаn ve ataması yapılmadığı için inşaatlarda çalışmak zorunda kalan öğretmen 28 yaşındaki Kеmаl Okay, av tüfeği ile intihara kalkıştı.

23 Şubat 2018 Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Sarp Plastik ve Kalıp Sanayıi’de çalışan ataması yapılmayan sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Songur adlı işçi yaşamını yitirdi.

Mikail Cengiz, 21 Haziran 2016 tarihinde çalışmakta olduğu inşaatın 6’ncı katından düşerek yaşamını yitirdi.

M.A., 11 Şubat 2016 tarihinde öğretmen atamalarının açıklanmasının ardından girdiği bunalım sonucu intihar etti.

Kastamonu’nun Merkez Hisarardı Mahallesi’nde, ataması yapılmayan 21 yaşındaki matematik öğretmeni 2019’un Haziran ayında yaşamına son verdi.