AstraZeneca aşısı, askıya alındığı 9 ülkede yeniden kullanılmaya başlıyor

AstraZeneca aşısı, askıya alındığı 9 ülkede yeniden kullanılmaya başlıyor

EMA, AstraZeneca aşısının "güvenli ve etkili" olduğunu bildirmesinin ardından, aşının kullanımını askıya alan 9 ülke aşılmaya tekrar başlayacağını açıkladı.

Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA); kanda pıhtılaşmaya yol açtığı iddiası ile bazı ülkelerinde kullanımı askıya alınan AstraZeneca aşısının "güvenli ve etkili" olduğunu açıklamasının ardından Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY); Bulgaristan, Letonya ve Litvanya AstraZeneca aşısını yeniden kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

Fransa, Danimarka, Almanya, Hollanda, İzlanda, Lüksemburg, Portekiz, Slovenya, İrlanda, Norveç, İtalya, Avusturya, Estonya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Romanya, Tayland, Endonezya, Lüksemburg, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve İsveç'in de aralarında bulunduğu 23 ülke, kan pıhtılaşmasına neden olduğu iddiasıyla Oxford Üniversitesi ile İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca'nın ürettiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının kullanımını askıya almıştı.

AstraZeneca aşısının yeniden inceleyen EMA, AstraZeneca aşısının "güvenli ve etkili" olduğunu bildirerek, aşının Covid-19'a karşı faydalarının risklerinden daha fazla olduğunu aktardı. EMA'nın açıklamasının ardından aşının kullanımını askıya alan 9 ülke aşılamaya tekrar devam edeceğini açıkladı.