Aslı Özkısırlar'ın hastane evrakına ‘yatış listesine alındı’ diye not düşüldüğü ortaya çıktı

Aslı Özkısırlar'ın hastane evrakına ‘yatış listesine alındı’ diye not düşüldüğü ortaya çıktı

Tedavi için hastaneye yatmak üzere beklerken sıra hayatını kaybeden Aslı Özkısırlar'ın hastane evrakında, ‘yatış listesine alındı’ diye not düşüldüğü ortaya çıktı.

İzmir’de hastanelerde yatak bulamadığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya isyan eden Aslı Özkısırlar'ın hastane evrakına, ‘yatış listesine alındı’ diye not düşüldüğü ortaya çıktı.

Özkısırlar, 24 Mart'ta günlerdir yatak beklediğini duyurduğu bir paylaşım yapmıştı. AKP'nin sosyal mesafeye uymadan düzenlediği kongrelere isyan eden Özkısırlar, "Yeter düşün bu milletin yakasından yeter..." diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenmişti.

Genç kadın hastanede boş yatak olmasını beklediği sırada hayatını kaybetmişti. Ailesi ise, Aslı Özkısırlar’ın hastane yatağı bulamadığı için hayatını kaybettiğini söylemişti.

Hastane ise boş yatak olmadığı yönündeki iddiaları reddetmişti.

YATAK BEKLERKEN HAYATINI KAYBETTİĞİ BELGELENDİ

Mehmet İnmez'in Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, hastane belgelerinde ise Özkısırlar ile ilgili olarak 'yatış listesine alındı' ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Aslı Özkısırlar'ın kardeşi Melike Özkısırlar ise, evrakı delil olarak mahkemeye sunacaklarını belirterek “İl sağlık müdürlüğü, ‘yatak beklerken ölmedi’ diyerek açıklama yaptı. Ama kayıtlar ablamın yatış listesine alındığını ve yatak beklediğini gösteriyor. Biz haklı çıktık. Sorumlular hukuk önünde hesap verecek” diye konuştu.