Aslı Erdoğan: Ben böyle şeyler asla ve asla söylemedim

Aslı Erdoğan: Ben böyle şeyler asla ve asla söylemedim

Yabancı bir gazeteye verdiği röportajdaki sözlerinin yanlış ifadelerle aktarıldığını söyleyen yazar Aslı Erdoğan, söylediği iddia edilen ifadeleri reddederek "Ben böyle şeyler asla ve asla söylemedim" dedi.

İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajdaki sözlerinin dün birçok gazete ve haber sitesinde yanlış ifadelerle aktarıldığını söyleyen yazar Aslı Erdoğan, "Ben böyle şeyler asla ve asla söylemedim" dedi.

Bu ifadelere kaynak olarak gösterilen Le Soir'a açıklamalarda bulunmadığını ifade eden Erdoğan, kendisine ait olduğu öne sürülerek yayımlanan sözleri yalanladı.

Bahsi geçen röportajın hatalı aktarımında Aslı Erdoğan'ın "Türklere okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesi öğretiliyor" ve "HDP hariç, CHP de dahil olmak üzere parlamentodaki tüm siyasi güçler 'terörist'" dediği ileri sürülmüştü. 

Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Aslı Erdoğan'ın ifadelerini İtalyan La Repubblica'dan Fransızcaya çeviren Le Soir gazetesinin farklı bir başlıkla ve Erdoğan'ın kullanmadığı bir ifadelendirme ile yayımladığı ortaya çıktı.

'İFADELER KESİNLİKLE BANA AİT DEĞİL'

Konuya ilişkin T24'e konuşan Aslı Erdoğan, sözlerinin yanlış ve yalan ifadelerle aktaran Le Soir gazetesine herhangi bir açıklama yapmadığını, bu gazetenin kullandığı, yabancı ajanslar ve Türk medyasının da yayımladığı ifadelerin kesinlikle kendisine ait olmadığını söyledi.

Yurtdışında yaşayan yazar, kamuoyunda yaşanan tartışmalar hakkında bilgi sahibi olmadığını ve iddiaları kısa süre önce bir yakınından öğrendiğini ifade ederek, "Ben böyle şeyler asla ve asla söylemedim. 'Bütün milletvekilleri teröristtir' gibi çocukça bir cümleyi kurmam mümkün değil. Ben terörist sözcüğünü zaten hiç kullanmam" dedi.