'Askerlik süresi uzatıldı' iddiası yalanlandı

'Askerlik süresi uzatıldı' iddiası yalanlandı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından askerlik süresinin uzatıldığına ilişkin haberler yalanlandı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada askerlik süresinin 12 aydan 18 aya çıkarıldığına ilişkin haberler yalanlandı.

Söz konusu haber Hürriyet gazetesinin internet sitesinde Uğur Ergan imzasıyla yayınlanmıştı.

Haberde, "Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir" iddiası yer alıyordu.

TSK YALANLADI

TSK'dan yapılan açıklamada,  "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır." dendi.

HÜRRİYET MUHABİRİNDEN AÇIKLAMA: SAHTE İBARESİ YOKTU

Askerlik süresiinin uzatıldığı iddiasını haberleştiren Hürriyet muhabiri Uğur Ergan, olayın perde arkasını şöyle anlattı:

"Sabah saatlerinde bana da Genelkurmay’dan WhatsApp yoluyla Genelkurmay antetli yazı geldi. Ancak ne yazının üzerinde ne de daha sonra bunun sahte bir açıklama olduğuna dair uyarıcı herhangi bir ibare bana iletilmiş değildi. Hürriyet ile birlikte TRT ve bazı gazetelere de giden Genelkurmay Başkanlığı antetli yazıyla ilgili sahtedir uyarısı yer almadığı için haberin resmi bir açıklama olduğu değerlendirildi. Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri de benim WhatsApp ve e-mail'ime gönderildiğini söylemelerine rağmen uyarı yazısının gitmediğini doğruladı. Haber internet sitelerine ve TRT ekranlarına çıkınca Genelkurmay Başkanlığı söz konusu metnin sahte olduğunu acilen telefonla bildirip internetten kaldırılmasını istedi."