Askerler tarafından öldürülen çocuk için valilikten açıklama

Askerler tarafından öldürülen çocuk için valilikten açıklama

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyünde Özcan Erbaş’ın askerlerce açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Valilik, 'havaya ateş açtık, çocuk öldü' dedi.

Hakkari'nin Derecik ilçesinde eski köyleri olan Yeşilova köyünden Anadağ köyüne piknik yapmak ve palamut toplamak için giden 3 gence saat 15:00 civarında askerlerce ateş açıldı.

Askerlerin ateş ettiği 3 gençten 16 yaşındaki Özcan Erbaş sırtına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Özcan Erbaş'ın amcası askerlerin yeğenini almasına müsaade etmediğini ve yardım dahi etmediklerini belirterek “Anadağ’a 3-4 kişi piknik yapmak ve palamut toplamak için gittiler. Oradayken askerler ateş açıyorlar. Mamreşan (Bağlıca) ve Gerdin karakollarından taranıyorlar. Bize haber verildikten sonra yaralanan yeğenimi almaya gittik. Askerlerle kavga ettik. Yaralıya dokunmamıza izin vermiyorlardı. Yardım bile etmiyorlardı. Ben sırtla yola taşıdım. Sırtına bir kurşun isabet etmişti. Otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdık” dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yaşanan vahim olayı doğrularken şu ifadeleri kullandı :

“Yine bir Kürt genci yine vicdansızca bir infaz. 18 yaşındaki Özcan Erbaş bugün 15.00 civarlarında Hakkari’nin Derecik ilçesi Birox köyünde asker kurşunu ile katledildi. Biliyoruz yine cezasızlık zırhı ile korunmaya çalışılacak. Ama biz yüzyıl da geçse hesabını soracağız.”