Asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek için destek konseri

Asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek için destek konseri

Eski erkek arkadaşının asitli saldırısı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek’in tedavisi için kadın dernekleri tarafından destek konseri düzenlenecek.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak tarihinde, eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik’in asitli saldırısı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek’in tedavisi için kadın dernekleri tarafından 17 Haziran’da Antakya’da bir konser düzenlenecek.

Konserden elde edilen gelir tedavi sürecindeki Özek ve ailesinin özel harcamaları için kullanılacak. 17 Haziran Pazartesi günü saat 20:00’de Antakya’daki Sümerler Amfi Tiyatrosu’nda yapılacak konseri Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu düzenliyor.

Hürriyet’ten İdris Emen’in haberine göre Platform adına konuşan Hülya Kavuk şunları söyledi:

“En baştan beri Berfin’in durumunu takip ediyoruz. Ailenin zor durumda olduğunu biliyoruz. Hem kadına yönelik şiddet hem de Berfin’le dayanışma için bir konser düzenlemek istedik. Kadın cinayetlerinin arttığı bir dönemde ortak mücadele ve hep beraber durabilmek için böyle bir konser düzenlemeye karar verdik.”

NE OLMUŞTU?

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak’ta Berfin Özek, dershaneden çıkıp evine gittiği sırada asitli saldırıya maruz kalarak yüzü tanınmaz hale gelmiş ve sağ gözünü de kaybetmişti. Saldırıyı düzenleyen Casim Ozan Çeltik hakkında kasten öldürmeye teşebbüsten açılan davanın ilk duruşması ise 4 Temmuz’da İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Tedavi masrafları 390 bin TL olan Özek’in yüz nakli olması için kadınlar destek çağrılarında bulunurken, Sağlık Bakanlığı ise bu çağrılara olumlu yanıt vererek, Özek’in tedavisini üsleneceğini belirtmişti.

DAHA FAZLA