Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı'nın İngilizce baskısı için 285 bin lira harcanmış

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı'nın İngilizce baskısı için 285 bin lira harcanmış

Emine Erdoğan himayesinde hazırlanan ve maliyetinin 975 bin lira olduğu ortaya çıkan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı isimli kitabın İngilizce baskısı için de 285 bin lira harcandığı ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' isimli kitabın 975 bin liralık maliyeti kamuoyu tarafından eleştirilirken, kitabın İngilizce baskısı için de 285 bin lira harcandığı ortaya çıktı. 

Daha önce basım ve tanıtım için düzenlenen iki ihalenin 975 bin liraya mal olduğu anlaşılırken, kitaba ilişkin son ihalenin ise 12 Temmuz tarihinde yapıldığı ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre kitabın İngilizce versiyonu için 'Turkish Cuzine Wıth Timeles Recipes Adlı Kitabın Bastırılması' adı altında düzenlenen ve sadece iki şirketin katıldığı bir ihale düzenlendi. İhaleyi 285 bin liralık teklif veren Aren Reklam Şirketi’nin kazandığı açıklandı.

'GASTRO DİPLOMASI FAALİYETİ İÇİN' DENİLMİŞTİ

Kitabın maliyetine ilişkin gelen tepkiler sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Nitelikli metin ve görsel içeriğiyle dikkat çeken ve yayımlanmasının üzerinden geçen çok kısa süreye rağmen okurlar ve uzmanların takdirini kazanan bu eser Türk mutfağının özgün niteliklerini tüm dünyada sunmak ve ülkemizin gastro diplomasi faaliyetlerini yeni ve üst bir safhaya taşımak iddiasıyla yayımlanmıştır" denilmişti.