Aşı karşıtlığı kızamık vakalarının artışına sebep oluyor: ABD’de son 25 yılın en yüksek oranı

Aşı karşıtlığı kızamık vakalarının artışına sebep oluyor: ABD’de son 25 yılın en yüksek oranı

Tüm dünyada hızla yayılan aşı karşıtlığı kızamık vakalarının artmasına sebep oluyor. ABD’de bu yıl başından beri kaydedilen kızamık vakaları son 25 yılın en yüksek oranı olduğu görülürken, salgının görüldüğü eyalet sayısı 26’ya yükseldi.

ABD'de New York başta olmak üzere birçok eyalette devam eden kızamık salgınında, 2019 başından bu yana kaydedilen vaka sayısı bine yaklaştı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ABD'nin birçok eyaletinde görülen kızamık salgınıyla ilgili güncel rakamları açıkladı. AA'nın paylaştığı verilere göre salgının görüldüğü eyalet sayısı 26'ya çıktı. Görülen toplam vaka sayısının ise 971'i bulduğu belirtildi.

SON 25 YILIN EN YÜKSEK ORANI

ABD'de bu yıl başından beri kaydedilen kızamık vakaları, son 25 yılın en yüksek oranını teşkil ediyor.

New York kentinde ay başında özellikle Yahudilerin yoğun yaşadığı bölgelerde yayılan kızamık hastalığı nedeniyle acil sağlık durumu ilan edilmişti.

AŞI KARŞITLIĞI YAYILIYOR

ABD, 2000'de kızamığı tamamen yendiğini duyurmuştu ancak bu yıl kızamık hastalığı yeniden nüksetti. Kızamık salgının yeniden başlamasında önde gelen sebebin son yıllarda hızla yayılan aşı karşıtlığı olduğu belirtiliyor.

Kitlesel olarak ABD'de başlayan aşı karşıtlığı tüm dünyada hızla yayılıyor ve salgın hastalıkların artmasına neden oluyor.

DAHA FAZLA