Asgari ücret miktarı yine açlık sınırının altında kaldı!

Asgari ücret miktarı yine açlık sınırının altında kaldı!

2018’de geçerli olacak asgari ücret miktarı açıklandı.

2018 yılının asgari ücret miktarı belirlendi. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada 2018 yılının asgari ücret miktarının net 1603 lira olarak belirlendiğini söyledi.Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret miktarı ile ilgili konuşan Türk-İş Genel sekreteri Nazmi Irgat ise  "Asgari ücrete katılmıyoruz, muhalefet ediyoruz"  açıklamasında bulundu.

YİNE AÇLIK SINIRININ ALTINDA

Öte yandan, mevcut durumda net 1.404 lira olan asgari ücrete yapılan zam, yeni tutarı açlık sınırının üzerine çıkarmaya yetmedi. Türk-İş tarafından yapılan araştırma ile her ay güncellenen "açlık ve yoksulluk" sınırı rakamlarına göre yeni tutar, Aralık ayı açlık sınırı olarak belrilenen 1608 liralık tutarın altında kaldı.

YOKSULLUK SINIRININ ÜÇTE BİRİNDEN AZ

1603 lira olarak belirlenen yeni asgari ücret tutarı, 2017 Aralık ayında 5238 lira olarak belirlenen yoksulluk sınırı rakamlarının ise üçte birinden daha az bir orana sahip.

Türk-İş tarafından açıklanan 2017'nin Aralık ayına dair dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırı tablosu (TL/Ay)

(Türk-İş tarafından açıklanan 2017'nin Aralık ayına dair dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırı rakamları (TL/Ay)