Asgari ücret 11 ayda 100 dolar azaldı

Asgari ücret 11 ayda 100 dolar azaldı

Zamlar ve vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle bu yıl erken bir şekilde gündeme giren asgari ücret, gün geçtikçe eriyor.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, asgari ücret alan vatandaşların aldıkları ücretin her gün değer kaybettiğini söyledi. Asgari ücretin 11 ayda 100 dolar azaldığına dikkat çeken Bülbül, "Asgari ücretlinin cebindeki delik her geçen gün büyüyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. 

Asgari ücretin enflasyon karşısında erimeye devam ettiğini söyleyen Bülbül, asgari ücretin 11 ayda 100 dolar azaldığına dikkat çekti. Bülbül, "Yılın ilk ayında 385 dolara karşılık gelen asgari ücret, TL'nin günden güne değer kaybetmesiyle 285 dolara kadar geriledi. Kim "Ben Ekonomistim" demişti. Saraydan Asgari ücreti tersten"582"dolar görüyorlar. CHP olarak asgari ücretten yapılan vergi kesintilerinin kaldırılmasını teklif ettik ancak yine birileri olaya siyaseten ve oy kaygısı ile baktığı için kabul görmedi" dedi.

Bülbül, asgari ücretten yapılan kesintilerin kaldırılması gerektiğini belirterek, "Şu an asgari ücret brüt olarak 3 bin 577 TL'dir. Asgari ücretten yapılan vergi ve SGK kesintilerinden sonra bir asgari ücretlinin eline 2 bin 825 TL geçmektedir. Çünkü asgari ücretliden gelir vergisi, SGK işçi payı, İşsizlik Sigortası primi payı, damga vergisi olmak üzere yapılan aylık toplam kesinti tutarı 752 TL'dir. Bir başka deyişle asgari ücretten kesintilere son verildiğinde, asgari ücretlinin geliri 752 TL artışla 3 bin 577 TL'ye yükselecektir" ifadelerini kullandı.