Asfalt üretim fabrikasında patlama: 4 işçi yaralandı

Asfalt üretim fabrikasında patlama: 4 işçi yaralandı

Asfalt üretim fabrikasında meydana gelen patlamada 4 işçi yaralandı.

Kırıkkale'de, asfalt üretimi yapılan bir fabrikaya tankerden ham madde boşaltıldığı sırada patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada 4 işçi yaralandı.

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan asfalt üretim fabrikasına ham madde bırakmak için gelen tankerden boşaltım yapıldığı sırada, iddiaya göre oluşan basınç nedeniyle patlama meydana geldi. Fabrika işçileri Ali Biçer (45); Mert Baş (48); Muammer Cihan (55) ile fabrikanın yabancı uyruklu çalışanı Hawkar Saleemfattah (32) patlamada yaralandı. İhbar üzerine çok sayıda polis, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edilirken, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ile Kırıkkale Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı.

Patlama ile ilgili bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer "Organize Sanayi Bölgesi'nde patlama olduğu haberi üzerine olay yerine geldik. Çok şükür öyle bir üzücü bir olay olmadı. Burada tamamen, petrol tankerindeki kapağın sıkışmasından kaynaklanan bir baskı sonucu üzücü bir patlama meydana geldi. Bu basınç nedeniyle meydana gelen patlamada 4 arkadaşımız da hafif yaralanmalar söz konusu. Onların tedavileri hastanemizde devam ediyor" ifadelerini kullandı.