Artvin'in iki ilçesindeki selin maddi zararı 221 milyon lira

Artvin'in iki ilçesindeki selin maddi zararı 221 milyon lira

Yağışların ardından Arhavi ilçesinde Kapisre, Murgul'da da Kabaca deresinde yaşanan taşkınlar iki ilçede toplamda 221 milyon liralık maddi zarara sebep oldu.

Artvin Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Salih Avcı, Arhavi ve Murgul ilçelerinde 22 Temmuz'da yaşanan sel felaketinde, belirlenen kamu altyapı ve kişi, işletme hasar ve zararları toplamının 221 milyon lira olduğunu açıkladı. Maddi hasarın 106,5 milyon lirasının kişi ve işletmelerde meydana geldiğini bildiren Avcı, 114,5 milyon liralık hasarın da kamu altyapı zararı olduğunu söyledi.

Vali Yılmaz Doruk başkanlığında, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla durum değerlendirme toplantısı yapıldı. AFAD Müdürü Avcı, Devlet Su İşleri (DSİ) 26. Bölge Müdürlüğü toplantı salonundaki toplantıda yaptığı sunumda, 22 Temmuz'da etkili olan yağış sonrası Arhavi ilçesinde Kapisre, Murgul'da da Kabaca deresinde taşkınların yaşandığını, bu taşkınlarda Arhavi ilçe merkezinin büyük bir bölümünün sel ve su baskınlarına maruz kaldığını söyledi. 

Yaşanan sel felaketinde Murgul ilçesinde bir vatandaşın suya kapılarak hayatını kaybettiğini anımsatan Avcı, sel felaketinde, belirlenen kamu altyapı ve kişi, işletme hasar ve zararları toplamının 221 milyon lira olduğunu belirterek "Bunun 106,5 milyon lirası kişi ve işletme, 114,5 milyon lirası kamu altyapı zararıdır" dedi.

DAHA FAZLA