Artvin'deki yangının verdiği hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Artvin'deki yangının verdiği hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Sabaha karşı yağmurun da etkisiyle söndürülen yangında 60 ev ile ahır ve samanlıklar yandığı, 30'dan fazla büyükbaş hayvanın öldüğü anlaşıldı.

Artvin’in Yusufeli ilçesindeki Dereiçi köyünde dün öğle saatlerinde çıkan yangında 35 binada, 60 ev ile ahır ve samanlıklar yandı. 30'dan fazla büyükbaş hayvanın öldüğü yangın, sabaha karşı yağmurun da etkisiyle söndürüldü.

Yusufeli ilçesinin 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi köyünde, dün öğle saatlerinde bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evlere sıçradı. Evleri yanan aileler, kendilerini dışarı atarak ahırlardaki hayvanlarını kurtarmaya çalıştı. İhbar üzerine köye Yusufeli ve çevre il ve ilçelerden itfaiye ve Orman Müdürlüğü’ne ait arazözler ile AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Köy tedbir amacıyla boşaltıldı. Hızla yayılan alevler ekiplerin yaklaşık 8 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınabildi. Yangında 35 binada, 60 ev ile ahır ve samanlıklar yandı, 30 dolayında büyükbaş hayvan öldü. Yangın, sabah karşı yağmurun da etkisiyle tamamen söndürüldü.

HASAR GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Yangında oluşan hasar, gün ağarınca ortaya çıktı. Köyde birçok evin tamamen yandığı görüldü. Alevler nedeniyle terk ettikleri evlerine gelen vatandaşlar, yangından geriye kalan eşyalarını aradı. Hasar tespit çalışması başlatılan köyde, iş makineleri eşliğinde temizlik çalışmalarına başlandı.

DAHA FAZLA