Artvin’de işçiler yandaşların HES şantiyesine kapatıldı: Valilik işten çıkmayı yasakladı

Artvin’de işçiler yandaşların HES şantiyesine kapatıldı: Valilik işten çıkmayı yasakladı

Artvin’deki AKP yandaşı şirketlerin Baraj ve HES şantiyesinde işçiler karantinaya alındı. Covid-19 tanısı alanlarla bir arada çalıştırılan ve valilik kararıyla tazminat, işsizlik maaşı gibi hakları ellerinden alınan işçiler eylem yaptı.

Artvin’de Kolin, Limak ve Cengiz Holding ortaklığında Orman ve Su işleri Bakanlığı projesi olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santral çalışmaları yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen hızla devam etti. İşçilerin arasında vaka sayısının artmasının ardından pazartesi günü Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu şantiyede karantina uygulama kararı aldı. İşçilerin şantiye dışına çıkması yasaklanırken şantiye içinde çalışmalar devam etti.

BirGün’den Rıfat Kırcı’nın haberine göre, işçiler Covid-19 teşhisi koyulanlarla aynı şantiyede kaldığını bu sebeple işten ayrılmak istediklerini ancak valilik kararıyla ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı hakları da ellerinden alındığı için çalışmaya mecbur bırakıldıklarını belirtti.  Şantiye koşullarıyla ilgili konuşan bir işçi “Test yapılıyor sözde ama test yapılan kişi 2-3 gün boyunca bütün şantiyeyle iletişim halinde. Sabah testi pozitif çıkan bir arkadaşı götürdüler yanımdan” ifadelerini kullandı.

İşçiler dün içinde bulundukları karantina koşulları, ellerinden alınan işsizlik maaşı ve tazminat haklarıyla ilgili olarak şantiyede eylem yaptı. Bugün şantiye proje müdürü tarafından işçilere sözlü olarak taleplerinin karşılanacağı bildirildi. Karantina koşulları devam etmesine rağmen ayrılmak isteyen işçilerin tüm haklarını alarak ayrılabilecekleri duyuruldu.