Artvin'de 17 gündür koronavirüs vakası tespit edilmedi

Artvin'de 17 gündür koronavirüs vakası tespit edilmedi

Artvin'in Arhavi, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde koronavirüs tanısı konulmuş hasta bulunmazken, kent genelinde ise 17 gündür hiç vaka tespit edilmedi.

Artvin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbilere büyük ölçüde uyulduğu bildirilirken, kent genelinde 17 gündür hiç koronavirüs vakası tespit edilmedi. Kentteki hastanelerde tedavi gören korona tanısı konulmuş hastalar taburcu oldu.

KORONAVİRÜS TANISI KONULMUŞ HASTA BULUNMUYOR

Toplamda 857 testin yapıldığı Artvin’de, vaka sayısı 39, hayatını kaybeden hasta sayısı ise 5 olarak belirlendi. Kentin Arhavi, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde ise şuana kadar Covid-19 tanısı konulmuş hasta bulunmuyor.

'HASTANELERDE POZİTİF VAKA KALMADI'

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Ali Dündar, ”Artvin’de koronavirüsle ilgili yaptığımız çalışmalar, şükürler olsun ki olumlu sonuçlarını vermeye başladı. Hastanelerimizde yatan pozitif koronavirüs vakamız kalmadı. İki haftadır yeni tespit ettiğimiz vakaya da rastlamadık. Artvin koronavirüs yönünden kendini sterilize etti, diyebiliriz” dedi.

İlk başından itibaren Artvin halkının yüksek oranda kurallara ve yaşam şekline adapte olduğunu ve başarıyla uyguladığını kaydeden Dündar "Tehlike tamamen gecene kadar bu duyarlılığın devam edeceğini umut ediyoruz. Rehavete kapılmadan, herkesin alına kararlara uygulamasına devam etmesini arzu ediyoruz“ ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA