Artvin' de belediyeden 'Sadece Diktatör yasaklandı, gitmeyin' anonsları: Halk tepki için sokağa döküldü!

Artvin' de belediyeden 'Sadece Diktatör yasaklandı, gitmeyin' anonsları: Halk tepki için sokağa döküldü!

“Sadece Diktatör” oyununa yönelik baskılar devam ediyor.

Necdet Berkay Sağol

Dün Artvin Valiliği tarafından verilen izin kaldırılarak yasaklanan ve bugün Hopa’da sahnelenecek olan Barış Atay’ın “Sadece Diktatör” oyununun sahne alacağı salonun kapısına kilit vuruldu.

İleri'ye konuşan Atay salonun kapısına kilit vurulduğunu, sokaklarda çevre illerden takviye edilen özel harekat polislerinin dolaştığını ve belediye hoparlöründen oyunun iptal edildiği anonslarının yapıldığını söyledi. Atay ayrıca, Metin Lokumcu Meydanı'ndan toplanılacağını ve yurttaşlara birlikte salona yürüneceğini de ekledi.

Barış Atay Metin Lokumcu Meydanı'nda yaptığı açıklamada, "Öncelikle oyuna hoş geldiniz, işte bu meydanda "Sadece Diktatör" neyi anlatıyor hep beraber görüyoruz. Bu fiili durum aynı zamanda bize şehirde ki tüm mülki amirlerin bir kapı kulundan öteye gidemediğini gösterdi. Artvin Valisi, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen sadece ufak bir uyarıyla oyunu yasakladı. İşte bu olay bu ülkede gerçekten diktatörlük olduğunun en büyük kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Halkevleri Artvin Şube tarafından düzenlenmek istenen oyunun engellemeye uğraması hakkında konuşan Halkevleri Hopa sorumlusu Kamil Ustabaş ise şunları kaydetti:

"Biz bugün bu saatlerde Hopa'da Barış Atay ve ekibinin hazırladığı tiyatro oyununu izleyecektik. Toplamda bu bölgede üç ilçede yapacağımız tiyatro etklinliğine önceden izin verildi. Elimizde Hopa kaymakamının, Artvin valisinin izni vardı. Ama dün akşam itibariyle Artvin Valiliği 'bu oyun Artvin ilinde ve ilçelerinde oynanamaz, yasaklanmıştır' şeklinde hukuksuz bir karar aldı. Bizler bu sürecin hukuksal olarak mücadelesini sürdürüp kazanacağız."

YASAKLANAN OYUN 'SADECE DİKTATÖR'DE NE SÖYLENİYOR?

Artvin Valiliği tarafından yasaklanan "Sadece Diktatör" oyununun bir bölümü: