Arsuz'a yapılması planlanan maden ocağının ÇED toplantısı yurttaşlar tarafından engellendi

Arsuz'a yapılması planlanan maden ocağının ÇED toplantısı yurttaşlar tarafından engellendi

Arsuz'un Höyük mahallesinde yapılması planan ÇED toplantısı hakkında ortak basın açıklaması yayınlandı. Toplantıya Arsuz halkı engel oldu.

İleri Haber

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yapılmak istenen maden ocağına ilişkin yapılması planlanan ÇED toplantısı öncesi  birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yayınladı.

Edinilen bilgiye göre toplantının yapılacağı bölgede bir araya gelen yurttaşlar, doğayı katledecek olan maden ocağının ÇED toplantısını engelledi. Yetkililer, 'toplantı yapılamamıştır tutanağı' yazdı. 

Öte yandan yapılması planlanan maden ocağına karşı birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yayınladı. Açıklamada "Höyük'te maden ocağı açmak o bölgede yaşayan halkın suyuna, havasına, hayvanına, ormanına ve sağlığına kast etmek demektir" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması metninin tamamı şu şekilde:

''BASINA VE KAMUOYUNA

Arsuz'un Höyük mahallesinde yapılmak istenen maden ocağı için  18.03.2021 Perşembe günü  ÇED toplantısı yapılmak isteniyor. Orada yaşayan vatandaşların, yaşam savunucularının ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının doğanın ölümü demek olan maden ocağına karşı yaptıkları bütün itiraz ve şikayetleri görmezden gelen yetkililer ülkemizde ve bölgede artan vaka sayıları ve pandemiye rağmen ÇED toplantısını yapmak istiyor. Maden ocağına karşı yapılacak itirazların önüne geçmek için arsuz kaymakamlığı 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı koyarken ÇED toplantısı bu yasaklardan muaf tutuluyor. Yaşamı savunan hiç kimse hem tarihi dokuyu hem tarım alanlarını hem de canlı türlerinin yaşam alanlarını tehdit edecek olan bu maden ocağını istemiyor. Höyük'te maden ocağı açmak o bölgede yaşayan halkın suyuna, havasına, hayvanına, ormanına ve sağlığına kast etmek demektir. 
Bizler Türkiye geneli olduğu gibi ilimizde de yaşam ve sit alanlarına yönelik sermayenin talanına karşı çıkıyor, ekolojik yaşama duyarlı olan tüm halkımızı geleceğimiz için ekolojik yıkıma karşı çıkmaya davet ediyoruz

Doğa talanına hayır de!

Madeni değil yaşamı savunuyoruz!

EKOLOJİ POLİTİK

Defne Halk İnisiyatifi
Türkiye İşçi Partisi
İHD Hatay Şubesi
HDP
SYKP
Toplumsal Özgürlük Partisi
Eğitim-Sen
HDK
Doğanın Çocukları
Defnenin Geleceği Platformu
Tüm Emekli -Sen''

DAHA FAZLA