Arsenalli futbolcudan kürtajı yasaklayan tasarıya tepki

Arsenalli futbolcudan kürtajı yasaklayan tasarıya tepki

İspanyol futbolcu Héctor Bellerín'den ABD'deki kürtaj yasağına tepki geldi.

İngiliz futbol takımı Arsenal’in ve İspanya Milli Takımı’nın savunma oyuncusu Héctor Bellerín, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Alabama eyaletinde, kürtajı çok istisnai durumlar dışında yasaklayan yasa tasarısının kabul edilmesine tepki gösterdi.

Bellerín sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, yaşananlara futbol endüstrisinden tepki verecek kimsenin olup olmadığını görmek istediğini söyleyen 24 yaşındaki  Bellerin, “Sanırım insanlar korkuyor. Bu sadece kadınların meselesi değil, her insan için geçerli. Eşitlik için mücadele veriyoruz ve bu erkeklerin de uğrunda mücadele etmesi gereken bir şey, bundan saklanamayız” dedi. Bellerin’in paylaşımına eski futbolcu Ian Wirght da destek verdi.

Alabama’da çok istisnai durumlar dışında kürtajı yasaklayan yasa tasarısı geçen hafta eyalet senatosunda kabul edildi. Kürtaj karşıtı olduğunu açık bir şekilde beyan eden Cumhuriyetçi Vali Kay Ivey tarafından imzalandığında yürürlüğe girecek olan yasa tasarısı, ABD'deki örnek yasaların hepsinden öteye geçerek, ceninin kalbinin atmaya başladığı andan itibaren ki bu genel olarak 6 haftaya denk geliyor, kürtajı yasaklıyor.

T24'ün haberine göre tasarı ile A tipi suç kapsamına alınan kürtajı yapmaya niyet eden doktor 10 yıl, gerçekleştiren doktor ise 99 yıl hapis ile yargılanacak. Kadın ise ceza kapsamının dışında tutuldu.

DAHA FAZLA