Arnavutluk’taki depremde ölü sayısı 27’ye yükseldi, ulusal yas ilan edildi

Arnavutluk’taki depremde ölü sayısı 27’ye yükseldi, ulusal yas ilan edildi

Arnavutluk'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükselirken, ülke genelinde yas ve olağanüstü hal ilan edildi.

Arnavutluk’ta dün merkez üssü Dıraç kentine bağlı Şayak’ın kuzeybatısı olan 6.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor.

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, Reuters haber ajansının aktardığına göre enkaz altında kalan beş kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı ve hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi. 

Savunma Bakanlığı, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından 46 kişiyi kurtarmayı başardığını açıkladı. Depremde 650 civarında kişinin de yaralandığı bildirilirken, çalışmalar  sürüyor.

YAS VE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise bugün ülke genelinde yas ilan etti. Rama ayrıca, bakanlar kurulunda alınan kararla depremin en fazla zarara yol açtığı başkent Tiran ve Dıraç kentlerinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Ülkenin en büyük ikinci kenti olan Dıraç’ta meydana gelen depremin ardından 250 civarında artçı sarsıntı kaydedilirken, bunlardan ikisinin 5.0 büyüklüğünde olduğu açıklanmıştı.