Arjantin'de halk, hükümetin koronavirüs politikalarını protesto etmek için sokaklarda

Arjantin'de halk, hükümetin koronavirüs politikalarını protesto etmek için sokaklarda

Arjantin'de binlerce kişi, hükümetin koronavirüs salgınına karşı yürüttüğü politikalara karşı sokaklara çıktı.

Arjantin'de binlerce kişi, ülkenin çeşitli şehirlerinde hükümetin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yürüttüğü politikalara karşı sokaklara çıktı. Cordoba, Mendoza, Rosario, Santiago del Estero gibi şehirlerin yanı sıra başkent Buenos Aires'de de sokağa çıkan Arjantinliler, hükümet karşıtı gösteriler düzenledi.

Polisin hiçbir müdahalede bulunmadığı eylemlerde ülkede mart ayının sonundan itibaren uygulanan karantina protesto edilirken, Devlet Başkanı Alberto Fernandez tarafından hazırlanan yargı reformuna karşı da eylemler yapıldı.

Fernandez'in, haziran sonunda açıkladığı ve Senato'da tartışılan yargı reformu, hükümet yanlıları tarafından 'yargının siyasi amaçlar için kullanılmasını engellediği' şeklinde yorumlanırken, muhalefet ise bu reformun, ülkenin eski Devlet Başkanı ve şimdiki Devlet Başkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner hakkındaki yolsuzluk davalarından 'kurtulmasını sağlayacağını' savunuyor.

44 milyonluk nüfusu olan Arjantinde koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 5 bin 703 kişi hayatını kaybederken, 294 bin 569 vaka tespit edildi.