Arjantin'de ikinci büyük genel grev kararı

Arjantin Genel İşçi Sendikası 5 ay içerisinde ikinci kez greve gitme kararı aldı. Kamyon şoförleri, kondüktörler, liman işçileri ve garsonların katıldığı grev 36 saat sürecek.

(İleri - Dış Haberler) Arjantin Genel İşçi Sendikası (CGT) 5 ay içerisinde  ikinci kez greve gitme kararı aldı. Temmuz ayı tahvil ödemelerinin benzin fiyatlarını ve büyümeyi tehdit ettiği ülkede kamyon şoförleri, kondüktörler, liman işçileri ve garsonlar işten çıkarılma ve düşük ücretleri protesto etmek için 36 saat sürecek grevlerini başlattılar.

Bir önceki hükümet ortağı ve şu an CGT genel sekreteri olan Hugo Moyano dün gazetecilere yaptığı açıklamada henüz karşılanmamış taleplerine cevap arayan insanların bıkkınlık ve yorgunluklarını göstermek için büyük bir arzuyla katılım gösterdiklerini dile getirdi.

Bank of America, Arjantin'de geçtiğimiz ayın ödenmeyen borcu merkez bankası rezervleri düşüş hızını tehdit etmekte, bütçe açığını arttırmakta, resmi ve karaborsa döviz kurları arasındaki farkın açılmakta olduğunu açıkladı.Siyasal araştırmacısı Manuel Mora y Araujo'a göre ise bu grev fiyaların yükseldiği ancak aksine maaşların artmadığı bir ortamda işçilerin hoşnutsuzluklarının yansıması.