Arınç’tan istifa açıklaması

Arınç’tan istifa açıklaması

Bülent Arınç, Erdoğan’ın eleştirileri ardından istifa edeceği iddialarına ilişkin, “Ben bazıları gibi Instagram’dan, Twitter’dan istifa etmem” dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’nın tahliye edilebileceğini söylediği için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert tepki gösterdiği Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, istifa edebileceğinin sinyalini vererek, “Ben başkaları gibi Twitter'dan, Instagram'dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sayın Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum" dedi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Arınç, Erdoğan’ın sözlerine Gazeteci Murat Çelik'e yaptığı açıklama üzerinden yanıt verdi. Posta Gazetesi yazarı Çelik, Twitter hesabından Bülent Arınç'la bir telefon görüşmesi yaptığını belirterek Arınç'tan aldığı yanıtları hesabından paylaştı.

Çelik'in açıklamalarına göre Arınç, "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış, ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter'dan, Instagram'dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sayın Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum" dedi.

Çelik, Arınç'ın açıklamalarını "Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, 'O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu' diyebilirim" şeklinde sürdürdüğünü aktardı.

'YİK'TEN İSTİFA EDERİM'

Gazeteci Çelik, istifa edebileceği mesajı veren Arınç'ın "Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımız’ın hem de Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine 'Bunları söyleyen birinin YİK’te ne işi var' türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur" şeklindeki ifadelerini de paylaştı.

Çelik, Arınç'a "Görünen o ki, Cumhurbaşkanı görüşmeniz istifanızla sonuçlanacak. Peki sadece Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden mi ayrılacaksınız, yoksa AK Parti'den de istifanız söz konusu mu?" sorusunu yönelttiğini ve Arınç'ın da "Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim?" yanıtını verdiğini aktardı.