Arınç: Zam yetkisi Erdoğan'da

Arınç: Zam yetkisi Erdoğan'da

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlık Yüksek İstişare Kurulu'na atanmış, kurulun maaşlarına işe zam yapılmıştı.

Cumhurbaşkanlık Yüksek İstişare Kurulu'na (YİK) atanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Arınç Bülent Arınç, atandıktan hemen sonra kurul 5 bin lira zam almıştı.

Bir TV kanalında bu olayın sorulması üzerine bunu gündeme getirenlere "edepsizler" diyen Arınç, eleştirilerin odağı haline gelince sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Arınç olayı montaj olarak niteledi.

[ih2]

YİK üyelerinin maaşlarına zam yapma yetkisinin bulunmadığını belirten Arınç, yetkinin AKP'li Cumhurbaşakanı Tayyip Erdoğan'da olduğunu söyledi. Arınç, yeni parti iddialarına da değinerek, "AK Parti'yi ve onun liderini savunan Bülent Arınç’ı yıpratmak istiyorlar" ifadesini kulandı.

Arınç, açıklamasında "Bu orijinal videoda görüleceği üzere “insanî ve islâmî görevim” olarak tanımladığım kavram, eleştiri hakkıdır. Çünkü benim İslâm ve demokrasi anlayışımda eleştirinin yeri ve payı büyüktür" ifadelerine de yer verdi.