Arınç, 'KHK faciadır' açıklamasında geri adım attı

Arınç, 'KHK faciadır' açıklamasında geri adım attı

Arınç, "KHK faciadır" açıklamasına ilişkin Evet şunu belki söylememeliydim, 'KHK bir faciadır'. Çünkü şuna inanıyorum, ya olağanüstü hal ya da sıkıyönetim ilan edilecekti. Başka türlüsü imkansızdı" dedi.

İleri Haber

YİK Üyesi Bülent Arınç, "KHK faciadır" açıklamasına ilişkin yaptığı yeni değerlendirmede “Belki söylememeliydim” diyerek geri adım attı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi AKP’li Bülent Arınç, Habertürk TV canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

" - Yargıyı kutsallaştırmak gibi bir iddiam hiç olmadı.

- Cumhurbaşkanı ile yapılan toplantı çok olumlu geçti.

- İstifa haberlerim yayınlandı, böyle bir şey yok.

- 2014’ten sonra bazı konularda parti ile ayrı düştüm

- Partimin hizmetinde, Cumhurbaşkanı’nın yanındayım.

- Şehitlerin istismarını yapanlardan değilim.

- Evet şunu belki söylememeliydim, 'KHK bir faciadır'. Çünkü şuna inanıyorum, ya olağanüstü hal ya da sıkıyönetim ilan edilecekti. Başka türlüsü imkansızdı.

- Yargı ile komisyon kararları arasında çelişki var.

- Nedim Şener hakkında zamanında olumlu düşüncelerim vardı, yanılmışım. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Erdem Gül, Enis Berberoğlu hakkında olumlu konuştum. Bildiğim ve tanıdığım insanlara, gazetecilik mesleği adına sahip çıktım. 80 yaşındaki bir kadın gazeteci tahliye ediliyor, Nedim Şener dövünüyor. Ergenekon ve Balyoz'un rövanşını almaya çalışıyor."

ERDOĞAN 'ESEFLE KARŞILADIM' DEMİŞTİ

Arınç'ın "KHK faciadır" açıklamasını yorumlayan Erdoğan, "Arkadaşlar kendisini iyi bir hukukçu olduğuna göre 'KHK facia' ifadesi kullanmasını esefle karşıladım." demişti