Aretha Franklin Hayatını Kaybetti

Aretha Franklin Hayatını Kaybetti

'Soul müziğin kraliçesi' olarak tanınan Aretha Franklin'in yaşamını yitirdiği duyuruldu.

ABD'de "Soul müziğin kraliçesi" olarak anılan Aretha Franklin'in hayatını kaybettiği açıklandı.

Muhteşem sesiyle tanınan 76 yaşındaki sanatçı, 2010'da pankreas kanserine yakalandığından bu yana ağır hastalık koşullarıyla mücadele ediyordu. 3 gün önce yapılan duyuruda Franklin'in durumunun ağırlaştığı bildirilmişti.

13 AĞUSTOS'TA ÇOK HASTA OLDUĞU DUYURULMUŞTU

13 Ağustos'ta Associated Press'e konuşan ve Franklin'in ailesine yakın olduğu belirtilen bir kaynak, ünlü sanatçının çok hasta olduğunu söylerken şarkıcının yaşadığı Detroit'teki yerel Local 4 news'ten Evrod Cassimy de "Soul'un Kraliçesi ve yakın arkadaşım Aretha Franklin'in çok hasta olduğunu bildirdiğim için çok üzgünüm. Bu sabah ailesiyle konuştum. Dualarınızı ondan esirgememenizi istiyor" demişti.

ARETHA FRANKLİN KİMDİR?

25 Mart 1942’de Tennessee eyaletinin Memphis kentinde doğan Franklin, 2 yaşında Buffalo, New York’a; 5 yaşında Detroit, Michigan’a taşındı. Çocuk yaşta kilise korosunda müzik hayatına başlayan Franklin, 18 yaşında ilk plak anlaşmasını Columbia Records'la yaptı.

1967'de Atlantic Records'la anlaşan şarkıcı, "Respect", "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Spanish Harlem", "Think" gibi şarkılarıyla '60'ların sonunda "Soul müziğin kraliçesi" olarak anılmaya başlandı.

Kariyeri boyunca 18 Grammy ödülü kazanan, albümleri dünya müzik tarihinin en çok satanları arasında yer alan Franklin, 1987'de Rock and Roll Şöhretler Müzesine dahil edildi.

2017'de geçici olarak sahnelere veda ettiğini duyuran Franklin, son olarak Elton John Aids Vakfı'nın kasım ayındaki gala etkinliğinde sahne almıştı. Franklin, aynı dönemde A Brand New Me adlı son albümünü yayınlamıştı.

Aretha Franklin, I Say a Little Prayer, Respect, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Think gibi eserlerle tanınmasının yanı sıra ABD'deki Yurttaş Hakları Hareketi'nin de destekçilerindendi

 

DAHA FAZLA