Ardahan Belediyesi'ne elektrik darbesi

Ardahan Belediyesi'ne elektrik darbesi

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 27 Ağustos 2019 tarihinde Ardahan Belediyesi’ne ait Atıksu Arıtma Tesisi’nin elektriğini kesti.

İleri Haber

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 27 Ağustos 2019 tarihinde Ardahan Belediyesi’ne ait Atıksu Arıtma Tesisi’nin elektriğini kesti.

Ardından belediyenin şehre su dağıtımını sağlayan sondaj kuyularının elektriğini keseceklerini ve Belediyenin borçlarından dolayı icra işlemi başlatacaklarını Belediye Başkanı Faruk Demir’e sözlü olarak bildirdiler. 

Mart 2019 Yerel Seçimleri’nden sonra seçilerek göreve gelen CHP’li belediye yönetimine karşı Aras Elektrik’in bir süredir, belediyenin geçmiş dönemden gelen elektrik borçları nedeniyle “elektriğinizi keseriz” baskısı yaptığı biliniyordu.

AKP'li Belediye döneminde hiçbir hizmet kesintisi işlemi gerçekleştirmeyen Aras Elektrik’in yeni seçilen ve kısıtlı olanakları ile Ardahan halkına hizmet veren Cumhuriyet Halk Partili yeni Belediyeye kasıtlı bir tavır içinde olduğu görüşü Ardahanlılar tarafından açıkça dile getiriliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Demir konuya ilişkin şunları söyledi:

“Ben Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı olarak, geçmiş dönemin borç yüküne rağmen özveriyle ve şikayet etmeden 24 saat çalışıyorum. Ancak Aras Elektrik A.Ş. adeta bizim çalışmalarımıza darbe yapmak ister gibi elektriğimizi keserek bizi kıskaca almaya çalışıyor. Yıllardır elektrik borcu olan Belediye’nin elektriğini kesmek şimdi mi aklınıza geldi? Bütçe olanaklarımız ölçüsünde düzenli ödeme yapmamıza rağmen, yapılan bu kesintilerin ve icraya veririz tehditlerinin kasıtlı olduğu açık. Siz kimi cezalandırıyorsunuz? Bizim arkamızda Ardahan halkı var. Ben bu kentin şehr-i eminiyim. Ardahan halkı bana emanet. Ben ne Ardahan halkını ne de Belediyemi size ezdirmem."