'Arazi toplulaştırma' kararına karşı çıkan yurttaşlar AKP'li belediyeyi taşladı

'Arazi toplulaştırma' kararına karşı çıkan yurttaşlar AKP'li belediyeyi taşladı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 29 mahalleyi kapsayan 'arazi toplulaştırma'sına karşı çıkan Adatepe Mahallesi sakinleri, sabah saatlerinde toplanarak  AKP'li belediyeyi taşladı.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 29 mahalleyi kapsayan 'arazi toplulaştırma' kararına karşı çıkan Adatepe halkı, bugün sabah saatlerinde AKP'li Vezirköprü Belediyesi önünde toplanarak kararı protesto etti.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Gazete Duvar’dan Haydar Öztürk’ün haberine göre; halk arazi toplulaştırmasına tepki gösterirken, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi. Belediye önünde toplanan yöre sakinleri, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’in yanlarına gelmesini istedi. Polisle yaşanan gerginlik sonrası halk, belediye binasını taşlarken polis biber gazı sıktı. Belediye binası önünde bölge halkının bekleyişi sürüyor.

DAHA ÖNCE DE EYLEM YAPILMIŞTI

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında ihale duyurusu yapması sonrası Vezirköprü ilçesine bağlı Adatepe Mahallesi’nde yaşayanlar bu uygulamaya karşı çıkmıştı. Mahalle içinde kullanılmayan yerlerinde arsa olarak ihale kapsamına alındığını ifade eden bölge halkı, arazilerinin toplulaştırılmasına iş makinelerini durdurarak ve Vezirköprü İlçe Kaymakamlığı önünde eylem yaparak tepki göstermişti.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı'na göre 'çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi işlemi'ne
'arazi toplulaştırması' deniliyor.