Araştırma: Ebeveynlik 2.5 tam zamanlı işe eş değer

Araştırma: Ebeveynlik 2.5 tam zamanlı işe eş değer

Yapılan bir araştırmaya göre çocuk bakmak gerçek iki buçuk tam zamanlı işle eş değer. Araştırma, annelerin haftada 98 saatlerini ebeveynlikle ilgili işlere harcadığını ortaya çıkardı.

Yapılan bir araştırmaya göre çocuk bakmak gerçek bir 2 buçuk tam zamanlı işe eş değer.  Araştırma, annelerin haftada 98 saatlerini ebeveynlikle ilgili işlere harcamak zorunda kaldığını ortaya çıkardı.

Eğitimpedia sitesindeki habere göre yaşları 5 ile 12 arasında değişen çocukları olan 2,000 anne üzerinde yapılan araştırma, ortalama bir annenin normal bir günde saat 06.23 gibi “işe başladığını” ve ebeveynlik görevlerini yapmayı akşam 20.31’e kadar sürdürdüğünü söylüyor.

Bu süre, yedi gün boyunca günde 14 saat çalıştıkları anlamına geliyor ki bu da herhangi bir “normal” işin çok daha ötesinde bir süre.

GÜNDE 1 SAAT 7 DAKİKA

Bir Amerikan içecek markası tarafından yapılan başka bir araştırmada da benzer bir sonuç bulundu. Araştırmaya göre sayısız baskıya maruz kalan bir anne kendisine günde sadece 1 saat 7 dakika ayırabiliyor.

Araştırma ayrıca, annelerin yüzde 40’ının, hayatlarını bitmek bilmez bir “yapılması gerekenler listesi”nin hükmü altındaymış gibi hissetiklerini ortaya çıkardı.

BİR ANNENİN YAPILACAKLAR LİSTESİNDE 26 AYRI İŞ VAR

2013 yılında bir gözlük markası tarafından yapılan bir başka araştırmada ise ortalama bir annenin “yapılması gerekenler listesinin” 26 farklı işten oluştuğu bulundu. Bu işler arasında yiyecekleri ayarlamak, kahvaltı hazırlamak ve önemli randevu saatlerini hatırlamak gibi pek çok iş bulunuyor.

DAHA FAZLA