Ar damarı çatlayınca… Halka kuru ekmeği reva gören AKP’li vekil halkın parasıyla nasıl kebap ziyafeti çekti?

Ar damarı çatlayınca… Halka kuru ekmeği reva gören AKP’li vekil halkın parasıyla nasıl kebap ziyafeti çekti?

"Evet, Tin’in dün akşam Genel Kurul’da söylediği sözler, sadece bir “utanmazlık” timsali değil, bir patron iktidarının ar damarının çatlamış olmasıdır. Ne demiştik Patronların ar damarı çatladıkça halk düşmanlığı arttı, halk düşmanlığı arttıkça da iktidarlarının ar damarı çatladı…"

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

“Bu çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı” diyen çiftçiye “Ananı al da git” diyen başbakan…

Kanser hastası genç bir kadının ilaç temini için istediği yardıma, cebine para koymaya çalışarak yanıt veren bakan…

“Milletin midesine kuru ekmek giriyorsa aç değillerdir” diyen milletvekili…

Hepsinin ortak noktası, aynı iktidarın mensubu olmaları. Sadece ‘utanmazlık’ ya da ‘vicdansızlık’ ile açıklanabilecek bir durum değil. Hepsinin ortak noktası, halk düşmanı olmaları. Hepsinin ortak noktası, patron ağzıyla konuşmaları…

Patronlara kazandırmayı, kazandırdıkça kazanmayı, kazandıkça da halka olan düşmanlıklarını bilemeyi düstur edinmiş bir iktidarın mensupları bu zat-ı muhteremler. Aralarında azımsanmayacak sayıda patron olduğunu da unutmayalım.

18 yıllık iktidarlarında patronların ar damarı çatladıkça çatladı. Halka küfredeninden tutun da devletin kolluk kuvvetlerini kendi güvenlik birimi gibi çalıştıranı bile var. Patronların ar damarı çatladıkça, halk düşmanlığı arttı, halk düşmanlığı arttıkça da iktidarlarının ar damarı çatladı…

18 yılda günden güne halka daha çok açlık, daha çok vergi, daha çok çalışmak, daha çok şiddet, daha çok ölmek düştü.

“Ar damarı” dedik. Sayıları günden güne artan “geçim sıkıntısı” intiharlarına rağmen bu iktidarın bir bakanı “Yoksulluğu ortadan kaldırdık” dedi. Henüz bunun üzerinden birkaç gün geçmişken, dün gece Meclis Genel Kurulu’nda AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin “Milletin midesine kuru ekmek giriyorsa aç değillerdir” şeklinde konuştu.

KURSAĞINDAN NATO’NUN EKMEĞİ GEÇİYOR

Şahin Tin’in kendisi patron iktidarının “ar damarı” hakkında net bir fikir veriyor. Çünkü Şahin Tin hem patron, hem siyasal iktidar. Aysan Raf Şirketi’nin sahibi Şahin Tin, aynı zamanda yandaş patron örgütü MÜSİAD’da yöneticilik yapmış.

Tin’in ticari geçmişinde atılımları, iktidarının dönemine denk gelmiş. Büyümüş, serpilmiş. Hatta öyle ki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne raf üretmeye başlamış. Yurt dışına açılmış. Hatta ondan daha ötesi NATO’nun da raf üreticisiymiş.

2011 yılında yapılan ve Türkiye’den dört raf üreticisinin katıldığı ihaleyi 3,5 milyon dolar karşılığında Tin’in şirketi almış. 2011 yılında NATO’nun yurt içi ve yurt dışı depoları için 2 bin 500 ton raf üretimi hedeflenmiş.

‘KURU EKMEĞİ’ REVA GÖRDÜĞÜ HALKIN PARASIYLA KEBAP ZİYAFETLERİ…

Patron Şahin Tin’i NATO ekmeği de doyurmamış. Kebapsever olduğu anlaşılan ‘iktidar’ Şahin Tin, partisinin diğer milletvekilleriyle birlikte bu defa halkın parasıyla kebap ziyafetleri çekmiş.

2019’da bir basın toplantısı düzenleyen CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, AKP'li Çivril Belediyesi’nin kendi milletvekillerine Ankara’da yemek yedirdiği ve bu faturayı belediyeye ödettirdiğini belgeleriyle duyurmuş. Bu milletvekilleri arasında AKP’li Şahin Tin de varmış.

Tin, bu kebap ziyafetlerinin ortaya çıkmasına çok bozulmuş. “O faturaların üzerine benim adımı yazanlardan bunun hesabını soracağım. Adımı o faturalara kim yazmışsa ve bu sahtekârlığın doğruluğunu araştırmadan kamuoyuyla kim paylaşmışsa onlarla adalet önünde hesaplaşacağım” demiş. Hesaplaşmış mı? Bilemiyoruz…

Teoman Sancar, Şahin Tin ile ilgili o dönem şunu söylemiş:

“Şimdi ben Sayın Tin’e şunu soruyorum, ey Tin; Babadağ’daki 30 Bin liralık kebap faturasından, Acıpayam’daki başkanın kardeşinin belediyeye iş yapan firmadan istediği avantadan rahatsız olmadın da sadece iki faturada kendi adın yazıyor diye mi rahatsız oldun? Bana öfke kusacağına teşekkür et, teşekkür!  Adının yazılı olduğu faturalar denetim komisyonlarında geçiyor, Çivril Belediye Meclisi toplantısında geçiyor. Günaydın! Sana haber veren yok, arayıp 'bu doğru mu' diye soran da yok anlaşılan…”

AR DAMARI ÇATLAYINCA…

Evet, Tin’in dün akşam Genel Kurul’da söylediği sözler, sadece bir “utanmazlık” timsali değil, bir patron iktidarının ar damarının çatlamış olmasıdır. Ne demiştik?

"Patronların ar damarı çatladıkça halk düşmanlığı arttı, halk düşmanlığı arttıkça da iktidarlarının ar damarı çatladı…"