Apoletlerini bizzat Erdoğan söktü

Apoletlerini bizzat Erdoğan söktü

Erdoğan'ın iftar yemeğine üniformasıyla katılan ve Muharrem İnce'yi eleştirdiği sözlerini hararetle alkışlayan Orgeneral Metin Temel, görevden alındı. İnce, Temel için "Apoletlerini sökeceğim" demişti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim" dediği isimlerden biri görevinden alındı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Orgeneral Metin Temel, 2. Ordu Komutanlığı görevinden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

NE OLMUŞTU?

AKP'nin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonunda da görev alan Orgeneral İsmail Metin Temel; 24 Haziran seçimleri öncesi Erdoğan’ın verdiği iftar yemeğine üniformasıyla katılmış, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdiği sözlerini alkışlamıştı. 

Bunun üzerine Muharrem İnce de seçilirsem "Apoletlerini sökeceğim" diyerek tepki göstermişti. Erdoğan ise “Bizim Metin paşamızla Zeytin Dalı Harekatı’ndan gelen çok yakın bir hukukumuz var. Millet sana apoletleri sökecek fırsatı hiçbir zaman vermez” diye yanıt vermişti.