AOÇ'deki lojmanların TOBB'a devredildiği ortaya çıktı

AOÇ'deki lojmanların TOBB'a devredildiği ortaya çıktı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

AOÇ'de yer alan lojmanların, başkanlık sistemi seçimleri öncesinde devredildiği açıklandı. Tezcan Karakuş Candan, 53,3 milyon TL devir ödemesi yapıldğını söyledi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, rant ve talan politikaları ile gündeme gelen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde yer alan Başbakanlık Söğütözü Lojmanları’nın; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişten kısa bir süre önce, 27 Haziran 2018 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) devredildiğini açıkladı.

'YARGIYA TAŞIYACAĞIZ'

Geçen günlerde memuriyetten çıkarılan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "AOÇ’deki bu hukuksuzluğu yargıya taşıyacağız. Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine ihanet edenleri yargı önüne çıkartmak boynumuzun borcu. AOÇ arazileri umarsızca talan ediliyor, Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışına aykırı kullanımlarla ranta açılıyor. AOÇ arazileri, toprak bütünlüğünün yarısını, devirlerle, tahsislerle ve kiralamalarla kaybetti" ifadelerini kullandı.

53 MİLYON TL ÖDEME

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, lojmanların bulunduğu arazinin daha önce tarla vasfında olduğu ancak arsaya çevrilerek Hazine’ye devrildiğini ve böylece TOBB adına tapu tesciline uygun hale getirildiğini aktaran Candan, TOBB’un 53 milyon 314 bin TL ödeme yaptığını belirtti.