Antik kentin üzerine kurulan AVM açıldı

Antik kentin üzerine kurulan AVM açıldı

Kaymakam ve belediye başkanının da katıldığı açılış töreninde AVM'nin antik kent üzerine kurulduğu kabul edilerek "Devlet bize bu ruhsatı verdi" denildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık 'Myrleia Antik Kenti' üzerine, acele kamulaştırma kararı çıkarılarak inşa edilen AVM, törenle açıldı. 

7 milyon dolara mal olan ve zemin kat üzerine çelik konstrüksiyondan yapılan AVM'nin açılış törenine, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katıldı. 

'DEVLET BİZE RUHSAT VERDİ'

AVM'yi işletmeye açan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek antik kent üzerine inşa edilen AVM'yi ise şu sözlerle savundu:

"Bina bitmiş, anahtar teslim hale gelmişti. Daha sonra mahkeme süreçleri devam etmiş ve 2018 yılında devlet, 'Benim vatandaşım mahkemelerle uğraşmasın. Yıkım cezası bile olsa, para cezası bile olsa hepsini affediyorum, gelin ruhsatını vereyim' demiş ve ruhsatını vermiş. Bu alışveriş merkezi de bugün yasalara dayanarak Mudanya Belediyesi'nden alınan ruhsatla açılmıştır."

DOĞADER ÜYELERİ AÇILIŞI PROTESTO ETTİ

DOĞADER üyeleri ise açılışı protesto etti. AVM önündeki otoparkta toplanan DOĞADER'liler adına basın açıklaması okundu.

Açıklamada "4-5 yıldır mücadele yürütüyoruz. Davalar açtık. Ne yazık ki çeşitli adaletsizlikler sonucu bu market tamamlandı. Davamız devam ediyordu, ancak 'imar affı' rezaletinden yararlandılar. Şu an antik kent üzerine kurduğu AVM'nin açılışını yapıyor. Bu durumdan habersiz olan vatandaşlar çok fazla. 2 bin 700 yıllık bir tarihe sahip olan bu alanın korunmasını talep ediyoruz" dendi.

DAHA FAZLA