Antep’te hakları için sokağa çıkacak işçilere karşı Valilik’ten eylem ve etkinlik yasağı

Antep’te hakları için sokağa çıkacak işçilere karşı Valilik’ten eylem ve etkinlik yasağı

İşçilerin yaşadıkları hak gaspları ve sendikalı oldukları için işten çıkarılan emekçiler için protestolar hazırlanırken Gaziantep Valiliği, 15 gün boyunca kente eylem ve etkinlik yasağı getirildiğini duyurdu.

İleri Haber

Antep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işçilere dönük hak ihlalleri ve baskılara karşı tepkiler artarken, Gaziantep Valiliği yaptığı açıklamayla kente eylem ve etkinlik yasağı getirildiğini duyurdu. Dün Güven Boya işçileri sendikalı oldukları için işten çıkarılan arkadaşları için Pazartesi gününden itibaren eylem yapmaya başlayacaklarını duyurmuştu.

Valiliğin kararına ilişkin bir açıklama yayınlayan DİSK/Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen; Valiliğin, patronların işçilere karşı işlediği suçlara seyirci kaldığını belirterek şunları ifade etti:

Antep'te ne zaman patronların işçilere yağtığı zulme  karşı eylemlere başlasak, hemen ardından valiliğin basın açıklaması, yürüyüş vb bütün eylem ve etkinlikleri yasaklama kararı geliyor.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde, işten atma yasağına rağmen işçileri sokağa atmak serbest!
Patronlara yasal ve anayasal hakları çiğnemek serbest!
Ama işçilerin hakları için sokağa çıkması yasak, öyle mi Sayın Antep Valiliği?

Organize'de on binlerce işçi aynı ortamlarda, vaka çıkan işyerlerinde bile çalışmaya, tıka basa servislerde işe gidip gelmeye,  devam ederken, bu yasaklar için bize kimse pandemiyi gerekçe gösteremez.
Biz aptal değiliz. Antepli işçiler aptal değil. Bu yasak kararının, işçilerib ve halkın çıkarkarı ve güvenliğiyle ilgili olmadığını biliyoruz.
Bu yasak en temel insan haklarına aykırıdır.

Gaziantep OSB patornlar için bir suç cennetine dönmüş durumda.
pek çok fabrikada işçiler Kod-29'dan tazminatsız işten atılıyor veya ücretsiz izinle açlığa mahkum ediliyor. Hak arayan, hak isteyen, herhangi bir hak gaspına itiraz eden her işçi kendini kapıda buluyor.

İşte bu fabrikalardan biri de Uslu Group'un GÜVEN BOYA iplik fabrikası. Sendikalı olduğu için işten atılan 4 işçi arkadaşımız için dün fabrika önünde açıkalama yaparak direniş başlatacağımızı duyurmuştuk. Dün gece iki arkadaşımız daha işten atıldı. Ve bugün valiliğin yasak kararı aldı.

Yasa-hukuk tanımayan patronların işçilere karşı işlediği bütün suçlara seyirci kalıp, işçilere ve sendikalara hakları için direnmeyi yasaklayan Gaziantep Valiliği'ne sesleniyoruz;
Patronlara işçilere daha çok zulm etme ve daha çok suç işleme cesareti veren bu yasağı geri çekin.

Valilik makamı, bir avuç sermayedarın çıkarı için  bu kentte yaşayan yüzbinlerce işçinin, emekçinin demokratik ve anayasal haklarını yasaklama makamı olmamalıdır.
Hak-hukuktan, adaletten ve emekten yana olduğunu söyleyen herkese bu karara sessiz kalmama çağrısı yapıyoruz.