Antalya'da yol çalışması yapan iş makinesi, caretta caretta yuvalarını ezdi

Antalya'da yol çalışması yapan iş makinesi, caretta caretta yuvalarını ezdi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yol çalışması yapan iş makinesi, caretta caretta yuvalarının üzerinden geçti. Yuvalardaki yumurtaların bazıları ezilirken, bazıları ise diğer hayvanlara yem oldu.

Antalya'nın Kumluca ilçesinin Beykonak sahilinde yol çalışması yapan iş makinesi, sahildeki caretta caretta yuvalarını ezdi.

Gönüllü yurttaşlar ve çevreciler tarafından açılan koruma altındaki deniz kaplumbağası yuvalarının zarar görmesi sonucu bazı yumurtalar ezilirken açıkta kalan yumurtalar ise diğer hayvanlara yem oldu. Çevredekiler, zarar görmeyen deniz kaplumbağası yumurtalarını yeniden kumun altına gömdü. 

'BÜYÜTMEYELİM LÜTFEN, BELEDİYEYLE ÇOK İŞİMİZ VAR'

Sosyal medya kullanıcıları olaya tepki gösterirken, Kumluca Belediyesi'ne ait olduğu belirtilirken, belediye yetkilileri ise konuya ilişkin yaptıkları açıklamayla olayı ört pas etmeye çalıştı.

Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Ramazan Uluşar, site sakinlerinin 'WhatsApp' grubundan şu paylaşımı yaptı:

"Arkadaşlar bu çalışma Beykonak Mavikent villalarının arasından denize dışarıdan gelen kişilerin ulaşımını sağlamak, sitemizi de rahatlatmak için yapılan bir çalışmadır. Evet zarar verilmiş ama büyütmeyelim lütfen. Belediyeyle sitemizin çok işleri var."

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin ise caretta caretta yuvalarında denetim yaptığı ve Kumluca Belediyesi hakkında tutanak düzenlediği öğrenildi.

 

DAHA FAZLA