Antalya'da ulaşıma zam: Halk, 'biz birlikte yaparız' söylemindeki birlikteliğin dışında bırakıldı

Antalya'da ulaşıma zam: Halk, 'biz birlikte yaparız' söylemindeki birlikteliğin dışında bırakıldı

Antalya'da ulaşıma yüzde 12 zam yapıldı. TİP Antalya İl Örgütü tarafından zamma gösterilen tepkide Başkan Muhittin Böcek'in 'Biz Birlikte Yaparız' söylemi hatırlatılarak, "Böcek, halkı yani o otobüsleri kullanmak zorunda olan emekçileri, öğrencileri, emeklileri bu birlikteliğin dışında tutuyor" denildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yüzde 12 zam yaptı. Otobüs tramvay gibi toplu ulaşıma yapılan zam şu şekilde; normal ücret 3,65 TL'den 4,10 TL'ye, öğrenci ücreti ise 2,10 TL'den 2,40 TL'ye emekli ücreti 3,15'ten 3,65'e çıkarıldı. Ücretsiz olan aktarmaya ise 1 TL fiyat belirlendi.

İşe gidiş-geliş için toplu taşıma kullanan bir kişinin günlük masrafı 8,20 TL olurken, aylık bu rakam neredeyse 250 TL oldu. Zaten pahalı olan ulaşıma yeniden zam yapılmasına halk tepki gösterdi.

‘ZAM DERHAL GERİ ÇEKİLSİN’

Yapılan zammın derhal geri çekilmesi için çağrı yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, şu ifadelere yer verdi:

“Antalya Büyükşehir Belediyesi zam yağmuru altında boğulan halka bir darbe daha vurarak ulaşım ücretlerine zam yaptı.

Güvenilir ulaşımdan uzak, balık istifi gidilen, yeterli havalandırma ve kliması olmayan ulaşım araçları için Türkiye ölçeğindeki en büyük ücretlerden biri Antalya'da uygulanmaya başladı.

‘Biz Birlikte Yaparız’ söylemiyle belediyenin başına geçen Muhittin Böcek, halkı yani o otobüsleri kullanmak zorunda olan emekçileri, öğrencileri, emeklileri bu birlikteliğin dışında tutuyor.

Yurttaşlarımızı fahiş ulaşım zammının karşısında durmaya ve mücadelede inat etmeye davet ediyoruz!”