Antalya'da orman yangını: Kontrol altına alındı, söndürme çalışmaları sürüyor

Antalya'da orman yangını: Kontrol altına alındı, söndürme çalışmaları sürüyor

Antalya'da dün saat 17.00 civarında başlayan yangın kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle büyüyerek yaklaşık 8 hektar makilik alanı kül eden alevleri söndürme çalışmaları sürüyor.

Antalya'nın Finike ilçesindeki makilik alanda dün henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek yaklaşık 8 hektar alanı kül etti. Kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Finike ilçesine bağlı Yuvallar Mahallesi'nde dün saat 17.00 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Finike ve Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri karadan, iki yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti.

3 helikopterin de gün batımına kadar havadan su bıraktığı yangın kısmen kontrol altına alındı. DHA'nın haberine göre; yangın söndürme çalışmalarına çevre sakinleri de destek verdi.

Yangının olduğu bölgeye giden Kaymakam Ergün Baysal, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti.

DAHA FAZLA