Antalya'da orman yangını: Alevler yön değiştirdi, kontrol zorlaştı

Antalya'da orman yangını: Alevler yön değiştirdi, kontrol zorlaştı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını, geniş bir alana yayılarak seralara sıçradı. Yangın nedeniyle tehdit altındaki bölgedeki evler tahliye edildi.

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesi’ndeki Papaz Koyu'nda saat 11.00 sıralarında orman yangını başladı. Geniş bir alanda devam eden yangına, havadan ve karadan müdahale edilirken, rüzgarın da etkisiyle alevler seraların bulunduğu alana sıçradı. 50 arazöz, 4 amfibi uçak, 7 helikopter ve 6 dozerle müdahale edilirken, tehdit altında olan bölgedeki evler tahliye ediliyor. Kızılçam ormanı olan bölgede yangının yer yer şiddetlendiği ve etkisini sürdürdüğü kaydedildi.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA: SERA ALANLARI TEHDİT ALTINDA

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise seralara yakın noktada başlayan yangının, bölgenin sarp olması ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle kontrol altına alınmakta zorlanıldığını aktardı. Jandarma ekiplerinin bölgede güvenlik önlemleri aldığını kaydeden yetkililer, yangının sera alanlarını tehdit ettiğini belirtti.

'EVLERE ULAŞMAMASI İÇİN ÇABA SARF EDİLİYOR'

Kumluca Belediye Başkanı AKP’li Yusuf Göven ise yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi sahibi olmadığını söylerken, rüzgarın etkisiyle yangının sürekli yön değiştirdiğini aktardı. Ekiplerin yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Göven, orman içerisinde kalan tarım alanlarının zarar gördüğünü bildirdi. Başkan Göven, "Şu an seralarda zarar var. Ama evlere ulaşmaması için çaba sarf ediliyor" dedi.

'KONTROL ALTINA ALMAK ZORLAŞTI'

Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının etkili olduğu ve tehdit ettiği alanla ilgili net bir bilgi veremediklerini belirterek, "Yangın deniz tarafında belli ölçüde kontrol altına alındı ama rüzgarın yön değiştirmesiyle diğer tarafa yöneldi" dedi.

Bazı seraların yangın nedeniyle zarar gördüğünü kaydeden Uzun, yangının söndürülmesinin ardından görevlilerin bölgeyi gezerek hasar tespiti yapacaklarını bildirdi. Uzun, "Yangın şu anda herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmiyor. Yangının durumunu tam olarak bilmiyoruz. Bazı meskun alanlara yaklaşıyor. Yangını kontrol altına almak için ekipler yoğun bir şekilde mücadele ediyor." diye konuştu. Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven de yangını kontrol altına alma çalışmalarının tüm yoğunluğuyla devam ettiğini belirtti. Bütün ekiplerin görev başında olduğuna işaret eden Göven, "Bütün imkanlar seferber edildi. Ancak rüzgarın yön değiştirmesi ve şiddetlenmesi yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Maalesef böyle bir şansızlığımız var. Yangının çıkış sebebiyle ilgili henüz net bir bilgi yok. Daha sonraki soruşturma sürecinde ortaya çıkabilir." ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA