Antalya’da 'Laik ve Bilimsel Eğitim için Birleşelim' paneli

Antalya’da 'Laik ve Bilimsel Eğitim için Birleşelim' paneli

Antalya’da Birleşik Haziran Hareketi, CHP, Eğitim-Sen ve Veli-Der tarafından “Laik ve Bilimsel Eğitim için Birleşelim” paneli düzenlendi.

Antalya'da Birleşik Haziran Hareketi, CHP, Eğitim-Sen ve Veli-Der'in düzenleyecisi olduğu “Laik ve Bilimsel Eğitim için Birleşelim” paneli Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olaral CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Eğitim-Sen Antalya Şube Yürütme Kurulu Üyesi Özgür Yavuz ve Veli-Der Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır katıldı. 

"MEYDANLARI DOLDURMALIYIZ"

Panelde ilk olarak söz alan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, AKP’nin eğitim alanına gerçekleştirdiği saldırılara değindi. Durumun ciddiyetine dikkat çeken Akaydın, "Yaşanan süreçle ilgili olarak hepimiz dertliyiz, AKP iktidarının çok korktuğu şekilde Gezi Eylemleri’ndeki gibi meydanları doldurmalıyız, bunun dışında büyük bir gücümüz yok" ifadelerini kullandı. 

"OKULLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Paneldeki ikinci konuşmayı yapan Veli-Der Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, yaşanan duruma veli perspektifiyle bakmak istediğini belirterek, "Çocuklarımızı özel okullara göndermekle dinin etkisinden kurtulamıyoruz. Özel okullar da kurtuluş değil o yüzden cumhuriyetten bu yana açılan devlet okullarımıza veliler olarak sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. 

"CANI PAHASINA MÜCADELE VERENLERİ SELAMLIYORUM"

Paneldeki son konuşmayı gerçekleştiren Eğitim-Sen Antalya Yürütme Üyesi Özgür Yavuz ise, "Eğitimde gün geçtikçe dinin etkisi artmakta ve aynı zamanda bilimsel anlamda verilen eğitim gitgide azalmaktadır. Yapmaya çalıştıkları şey eğitimi ve toplumu gericileştirmektir" şeklinde konuştu. 

KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönebilmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya selma gönderen Yavuz, "15 Temmuz’dan bu yana KHK’larla ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın yanındayız. Canı pahasına mücadele verenleri buradan selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA