Antalya'da kadın avukatlar toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mahalleli kadınlarla buluştu

Antalya'da kadın avukatlar toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mahalleli kadınlarla buluştu

Antalya'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne öncesinde, Konyaaltı ilçesindeki Uluç Mahallesi’nde Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Avukat Gamze Ökte Kılıçkap ile Kurul Üyesi Avukat Güler Yılmaz Birol mahalleli kadınlarla bir araya geldi.

İleri Haber / Antalya

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne giderken, Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Uluç Mahallesi’nde Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Avukat Gamze Ökte Kılıçkap ile Kurul Üyesi Avukat Güler Yılmaz Birol, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini oturmak amacıyla mahalleli kadınlarla bir araya geldi.

‘YERELDE YAPILAN KADIN ODAKLI ÇALIŞMALAR EŞİTSİZLİKLE MÜCADELEDE ETKİLİ’

İlk çalışmayı Kızılsaray Mahallesi’nde yaptıklarını belirten Av. Kılıçkap, 31 Mart yerel seçimlerinde Uluç Mahallesi muhtarının bir kadının seçilmesinin ve yerelde yapılan kadın odaklı çalışmaların, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadelede etkili olacağını söyledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi Uluç Mahallesi muhtarlığının ev sahipliğinde bir çalışma daha yapmaya karar verdiklerini aktaran Av. Kılıçkap, “Antalya kadına yönelik şiddet ve cinayet vakalarında maalesef Türkiye’de 4’üncü sırada. Şiddetin önlenmesi toplumsal bilincin gelişmesine bağlı… Bu bilincin gelişmesi için katkı sunmaya çalışıyoruz. Destek vererek mahalleli ile buluşmamızı sağlayan muhtar hanıma ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi. 

MUHTAR BOZKURT: ERKEK EGEMEN DÜŞÜNCE YAPISINA KARŞIYIZ

Uluç Mahalle Muhtarı Hülya Bozkurt ise erkek egemen düşünce yapısına ve hayatın her aşamasında karşılarına çıkan “eril dil”e karşı olduklarını ifade ederek, toplantının bu açıdan çok yararlı olduğunu, bu çeşit çalışmaların giderek artmasını ve yayılmasını temenni ettiğini söyledi. 

DAHA FAZLA